Vandaag is het Internationale Vrouwendag. Internationale Vrouwendag wordt ieder jaar gevierd op 8 maart. We staan op deze dag stil bij de emancipatie van vrouwen in de samenleving. Vrouwen over de hele wereld staan centraal en we vieren wat vrouwen al bereikt hebben, maar we strijden ook voor gelijkwaardigheid. Nog altijd zijn er niet overal gelijke rechten voor mannen en vrouwen.

Equals Role Model Campaign

Ook PQR is voor gelijke rechten. Dit jaar kregen we de mogelijkheid om deel te nemen aan een hele gave campagne: de Role Model Campaign van Equals. De missie van Equals is het streven naar gelijkheid en diversiteit op de werkvloer. Ze zetten zich in om vrouwen in tech te ondersteunen in de groei en ontwikkeling van hun loopbaan. Slechts 18% van de mensen die in Nederland in de techsector werkt is vrouw, terwijl dit de snelstgroeiende branche is. Equals doorbreekt gendervooroordelen om verandering te creëren, omdat ze geloven in de kracht van een meer representatief personeelsbestand.

You can’t be what you can’t see

De Rolmodel Campagne bestaat onder andere uit het creëren van awareness, zodat (jonge) vrouwen zien dat andere vrouwen een baan hebben in tech. Zien doet volgen. Equals verzamelde 55 rolmodellen, fotografeerden hen en laat hen vanaf vandaag wekenlang zien op 55 pilaren door heel Amsterdam. Drie van die pilaren zijn beplakt met rolmodellen die wij goed kennen bij PQR! Karyn van de Haar, Emmely de Regt en Marijke Kasius van PQR hangen groter dan levensgroot in Amsterdam. We hopen dat het flink wat mensen inspireert.

Equals

 

 

Geplaatst door

PQR

PQR streeft elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service. Strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspaceoplossingen. IT-advies. Future workspace.