In de vergaderruimten van PQR hangen sinds kort kunstwerken uit de collectie van kunstuitleen Beeldend Gesproken. Beeldend Gesproken is de landelijke kunstuitleen voor professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. De collectie bestaat uit werk van circa 130 kunstenaars. Beeldend Gesproken helpt de kunstenaars hun werk te verhuren en te verkopen, zodat ze met hun talenten participeren in de samenleving. PQR draagt graag bij aan dergelijke initiatieven.

In de zalen New York en Okura hangen schilderijen van Renneke van der Linden, waaronder Kermis in de dierentuin van Xi’an. Renneke schildert straattaferelen in heldere kleuren waarin zich wonderlijke verhalen afspelen.  Door de subtiele afwisseling van naïeve en realistische  beeldelementen worden we meegenomen in een setting die een sfeer van vakantie oproept. Het vreemde perspectief zet je op het verkeerde been. Is het een vakantiefoto of een sprookje?

In de Amstelzaal hangt een serie aquarellen van Steven van den Broeke. Steven heeft grote interesse in andere culturen. Zo heeft hij zich laten inspireren door klassieke Japanse prenten voor zijn serie zeer kunstig gemaakte aquarellen van samurai-krijgers. Er is ook een afbeelding van een tsunami te zien.

In vergaderruimte Des Indes hangen vijf ingetogen subtiele kunstwerkjes. Drie collages uit de serie Snips & Snaps van Tinca Veerman, knipsels in zachte tinten en lyrische vormen. Daarnaast hangen er twee abstracte schilderijen op papier van Valérie van Dam. Valérie: ‘Ik wil niets zeggen over het zijn van de dingen, maar ze zelf aan het woord laten om zo te laten zien wat in ze leeft’.

Meer informatie over kunstuitleen Beeldend Gesproken vind je op hun website.

Geplaatst door

PQR

PQR streeft elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service. Strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspaceoplossingen. IT-advies. Future workspace.