Intuïtieve werkplekken en intensief adoptieprogramma zorgen voor vliegende start bij werknemers

Pantar, het grootste werk-leerbedrijf voor de regio Amsterdam, heeft PQR geselecteerd als partner voor de levering en het beheer van ruim 350 nieuwe, digitale werkplekken. Hierdoor beschikken alle medewerkers straks over een moderne, digital workspace die snel, overal en ook via mobiele devices toegang biedt tot alle applicaties van Pantar. Deze zijn nodig om de meer dan 3.000 medewerkers van de organisatie optimaal te kunnen bedienen. PQR heeft de aanbesteding mede gewonnen door de nauwe samenwerking met adoptiespecialisten die gebruikers voor, tijdens en na de implementatie intensief trainen op het gebruik van de nieuwe omgeving en applicaties.

Pantar biedt werk en begeleiding aan ruim 3.000 inwoners van Amsterdam en Diemen. Dit zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld omdat ze een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking hebben of al langere tijd niet gewerkt hebben. De medewerkers bij de staf en begeleiding van Pantar maken intensief gebruik van een aantal applicaties. Momenteel zijn deze te gebruiken via een zware client-server-omgeving. Omdat steeds meer applicaties op basis van een Software-as-a-Service-model worden aangeboden en de huidige omgeving niet meer de gewenste prestaties levert heeft Pantar gekozen voor een nieuwe aanpak.

Intuïtieve digitale werkplek

De nieuwe, digitale werkplekken bij Pantar worden vanuit het Pantar-datacenter uitgerold naar alle endpoints waarop de medewerkers werken: desktops, laptops en mobiele telefoons. PQR zet hiervoor een intuïtieve, single sign-on-omgeving in, die voorziet in een overzichtelijk dashboard met alle applicaties die werknemers nodig hebben. Het is een mix van SaaS-applicaties zoals Microsoft Office 365, Microsoft Teams en, afhankelijk van de functie, ook financiële applicaties zoals Exact.

PQR SpaceHub

Applicaties die niet als dienst worden afgenomen, draaien binnen het SpaceHub-concept van PQR, een framework van IT-diensten waarbij de gebruiker zelf kan kiezen waar applicaties en data moeten landen. Zij hebben daarbij de keuze uit de public cloud van Microsoft Azure, een private cloud-omgeving die draait bij Uniserver of het eigen datacenter.

“We vinden het geweldig dat Pantar heeft gekozen voor PQR en in het bijzonder op basis van de mooie samenwerking met de ervaren adoptiespecialisten die wij hiervoor zijn aangegaan. Zo kunnen we Pantar garanderen dat ze moderne en futureproof werkplekken krijgen, een solide netwerk en de keuze waar ze hun applicaties en data willen draaien. Deze aanpak biedt zowel Pantar als de gebruikers binnen de organisatie de rust en wetenschap dat ze intensief getraind worden om hun werk goed te kunnen doen in de nieuwe omgeving”, zegt Erik Wiechers, CEO van PQR.

Geplaatst door

PQR

PQR streeft elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service. Strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspaceoplossingen. IT-advies. Future workspace.