IT-dienstverlener PQR lanceert SpaceHub: hét hybrid cloudplatform voor advies, implementatie en beheer van werkplek en infrastructuur. Het nieuwe platform verzorgt de volledige werkomgeving en helpt organisaties bij het opstellen en uitvoeren van hun IT-strategie, waarvan de transformatie naar de cloud tegenwoordig vaak een essentieel onderdeel is. Daarnaast biedt het managed services-aspect van SpaceHub constante monitoring en rapportages, waardoor de klant beter inzicht krijgt en pro-actief verbeteringen aan het platform worden doorgevoerd.

Naar de toekomst van IT met SpaceHub

De ontwikkeling naar cloud-based IT is onomkeerbaar, maar veel organisaties hebben te maken met legacy-applicaties die (nog) niet geschikt zijn voor de cloud. Een volledige overgang is daarom voor veel klanten van PQR een te grote stap. Tegelijkertijd hebben ze wel behoefte aan hogere productiviteit, betere gebruikerservaring en het kunnen voldoen aan strengere regelgeving op het gebied van security en compliance.

Met deze klantbehoeften in gedachten is de hybride vorm van SpaceHub ontwikkeld. De werkomgeving en infrastructuur van de toekomst worden steeds meer gedefinieerd door connectiviteit en diensten ‘as-a-service’. Ook spelen machine learning en kunstmatige intelligentie een grote rol in distributie en automatisering van het SpaceHub-platform. Zo worden problemen gedetecteerd én opgelost voordat deze de eindgebruiker raken.

Steun voor SpaceHub vanuit klanten en leveranciers

PQR ontwikkelt SpaceHub met de producten van focuspartners, waaronder Microsoft, VMware, Citrix en HPE. Zij ondersteunen de verdere evolutie van het cloudplatform, waarbij continu features worden toegevoegd en verbeterd.

Intern wordt bij PQR vanuit de Professional Services-tak en de Managed Services-tak nauw samengewerkt aan het platform. CTO Sheau Pei Chong leidt het ervaren projectteam: “Het initiatief is nu al een succes dankzij de steun van iedereen binnen PQR en de samenwerking tussen alle verschillende bedrijfsonderdelen. We zijn ontzettend trots dat we dit met elkaar hebben opgezet en zijn ervan overtuigd dat SpaceHub het verschil kan maken voor onze klanten.”

Op 4 april 2019 wordt SpaceHub officieel gelanceerd met een feestelijk event bij PQR in De Meern voor klanten, pers en andere geïnteresseerden. Aanwezig zijn bij de inspirerende sessies, of meer te weten komen over SpaceHub? Kijk op pqr.com/spacehub.

Geplaatst door

PQR

PQR streeft elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service. Strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspaceoplossingen. IT-advies. Future workspace.