Utrecht, 26 juli 2022 PQR, Rustmakers in IT, kondigt vandaag de overname aan van IT infrastructuurspecialist Axez. De overname is een belangrijke mijlpaal die de positie van PQR versterkt als leverancier van maatwerk in de cloud en flexibele IT-infrastructuren.

“Onze klanten willen altijd hun infrastructuur veilig en beschikbaar hebben, zowel in het eigen datacenter, private cloud als de public cloud”, zegt Marijke Kasius, CEO van PQR. “Met Axez halen we meer kennis en kunde in huis om maatwerk te leveren aan klanten met een dergelijke hybride infrastructuur. Het team van Axez heeft niet alleen een zeer betrouwbare datacenter-oplossing ontwikkeld die maatwerk voor iedere klant aankan, maar kan deze ook feilloos samenvoegen met ons SpaceHub-concept, bestaande infrastructuren van klanten en de public cloud.”

René van Dop, oprichter en algemeen directeur van Axez: “Na de ontwikkeling van enkele high available hybride cloud-oplossingen voor onze klanten zochten we naar een manier om deze snel naar een breder publiek te brengen. De aansluiting bij PQR biedt ons de schaal en slagkracht om dat te realiseren.”

De overname van Axez volgt kort op het nieuws dat PQR onderdeel is geworden van Bechtle AG, waardoor PQR haar groeiambities verder kan doorzetten. Het bedrijf wil door verdere overnames het dienstenportfolio uitbreiden, zodat klanten één contactpunt hebben voor levering, implementatie en beheer van moderne werkplekken, hybride cloudomgevingen, networking en security. De overname van Axez voegt daar extra expertise rond IT-infrastructuur aan toe.

Van Dop zal na de overname actief blijven in het managementteam van PQR om de verdere groei aan te sturen.

 

PQR neemt infrastructuurspecialist Axez over

Geplaatst door

PQR

PQR streeft elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service. Strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspaceoplossingen. IT-advies. Future workspace.