De Brabantse gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis hebben via een Europese aanbesteding PQR geselecteerd als ICT-partner voor de komende vijf jaar. PQR zal de gemeenten voorzien van een geheel nieuwe frontend- en backend-infrastructuur op basis van hardware van HPE en software van VMware en Citrix. Hierdoor zijn de gemeenten verzekerd van een krachtige, veilige en toekomstvaste IT-infrastructuur waarop medewerkers altijd en overal toegang hebben tot hun data en applicaties en waarmee de digitale dienstverlening voor de burgers een boost krijgt. De nieuwe infrastructuur wordt verspreid geïmplementeerd in de gespiegelde datacentra van zowel gemeente Boxmeer als de gemeente Sint Anthonis om de uptime van de infrastructuur te kunnen garanderen.

De gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis hebben gezamenlijk ongeveer 40.000 inwoners. Deze maken in toenemende mate gebruik van digitale diensten die door de lokale overheden worden aangeboden. Daarnaast dienen de gemeenten als werkgever voor enkele honderden mensen die gebruikmaken van tientallen applicaties en data. Dit vraagt om een solide en veilige infrastructuur. De gemeenten werken nauw samen o.a. op het gebied van ICT. Daarom, en omdat beide locaties dienen als uitwijklocatie van elkaar, is het van groot belang dat de nieuwe infrastructuur voor beide locaties uniform wordt ingericht.

PQR zal de bestaande ICT-infrastructuur vervangen of upgraden en houdt daarbij rekening met de bestaande kennis en ervaring van het IT-team dat ook de nieuwe omgeving zal blijven onderhouden. De nieuwe omgeving gaat voldoen aan het Globaal Technisch Ontwerp (GTO) dat de gemeente Boxmeer als uitvoerende gemeente heeft opgesteld. Dit GTO eist een verhoogde beschikbaarheid, betere schaalbaarheid, verhoogde standaardisatie en uniformiteit, eenvoud in het beheer met gebruik van bewezen technologie. PQR vult deze eisen in middels een hyperconverged-infrastructuur met flexibele storage, tien servers voor de backend en acht voor de frontend-systemen.

“PQR heeft ons de afgelopen jaren al met raad en daad terzijde gestaan als het gaat om onze ICT-infrastructuur. Zij kennen de markt voor lokale overheden als geen ander en zijn ook al bekend met de specifieke situatie van de gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis”, zegt Thijs de Leeuw, teamleider ICT van de gemeente Boxmeer. “Het voorstel dat PQR heeft gemaakt naar aanleiding van de aanbesteding die we eerder dit jaar hebben uitgeschreven lijkt volledig tegemoet te komen aan onze verwachtingen op het gebied van uptime, performance, beheerlast en kosten. Op basis van de heldere planning en de effectieve en plezierige samenwerking met PQR in het verleden, zijn we er daarom van overtuigd dat alle medewerkers en burgers van onze gemeenten straks zullen profiteren van een moderne en veilige ICT-omgeving. We zijn daarom tevreden dat we de opdracht aan PQR hebben mogen gunnen”

“Wij zijn altijd blij wanneer we een handtekening kunnen zetten onder een nieuw contract. Wanneer een bestaande klant in de lokale overheid echter weer voor jaren met ons in zee gaat, is dat voor ons tevens een bevestiging dat wij in staat zijn om hoogstaande diensten te verlenen in een focusmarkt voor PQR”, aldus Erik Wiechers, CEO van PQR. “We zullen ons de komende jaren opnieuw inspannen om beide gemeenten te voorzien van een solide IT-backbone en het IT-team blijven ondersteunen om ervoor te zorgen dat zowel de medewerkers als inwoners van de gemeenten kunnen profiteren van een krachtige werkomgeving en moderne en veilige dienstverlening.”

Geplaatst door

PQR

PQR streeft elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service. Strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspaceoplossingen. IT-advies. Future workspace.