Om het plasticverbruik binnen onze organisatie terug te dringen, krijgt iedereen bij PQR een gepersonaliseerde, herbruikbare drinkfles. De fles is speciaal voor onze medewerkers gemaakt in samenwerking met onze partner VMware.

Waarom?

IT maakt dorstig, zo blijkt. Met name de plastic flessen met mineraalwater waren geliefd bij onze collega’s: met zijn allen dronken we er meer dan 1.000 per maand leeg. Omgerekend is dat al gauw rond de 25 kilo aan plastic per maand. Ook wat de uitstoot van CO2 betreft gaan we erop vooruit. Bronwater in petflessen voor eenmalig gebruik zorgt namelijk voor 500 keer meer CO2-uitstoot dan kraanwater.

En dat kon milieubewuster. Zeker voor een organisatie die geeft om milieubeleid en het verminderen van onze CO2-uitstoot, zoals al blijkt uit onze certificeringen voor ISO14001 en de CO2-prestatieladder. Een korte berekening laat zien dat we door over te stappen op kraanwater op jaarbasis 100 kilo minder CO2 produceren!

 

Geplaatst door

PQR

PQR streeft elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service. Strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspaceoplossingen. IT-advies. Future workspace.