Wat was het een geweldig jaar! Het jaar waarin Bechtle de aandelen van PQR overnam. Het jaar waarin Marijke Kasius CXO van het jaar werd. Maar ook het jaar waarin we Axez overnamen en we er niet alleen kennis, maar ook een hele hoop leuke, nieuwe collega’s bij kregen. Kijk voor een volledig overzicht van de hoogtepunten van afgelopen jaar, maar ook van andere jaren, naar ons verhaal. Wij wensen jullie allemaal hele fijne Kerstdagen en een succesvol maar vooral gezond 2023! Ons kerstgeschenk is ook dit jaar weer een donatie aan een goed doel. 

Christmas is a time for giving

Het PQR-fonds ondersteunt projecten voor hulpbehoevende kinderen of projecten waarbij ICT kan helpen de kwaliteit van leven te verbeteren. Dit jaar wil PQR, als kerstgeschenk, een bedrag namens onze klanten en andere relaties doneren aan drie goede doelen. In de afgelopen jaren heeft het PQR-fonds aan diverse goede doelen bijgedragen zoals Jaapie’s Droom, Stichting Cyberschool en War Child. Dit jaar hebben we gekozen om een bijdrage te geven aan deze drie goede doelen: HackShieldWar Child en Stichting Stop Pesten Nu.

HackShield

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem. Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen krijgen hier regelmatig mee te maken. Ze slapen als het ware met hun digitale deuren en ramen open. Op school en thuis is er weinig aandacht voor digitale veiligheid. HackShield brengt hier verandering in en maakt van kinderen tussen de 8-12 jaar oud Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving beschermen tegen online gevaar. Via een spannend spel leren ze hoe ze cybercrime kunnen herkennen en voorkomen. Niet als potentieel slachtoffer, maar als held die cybercrime kan herkennen en voorkomen en deze kennis deelt met familie en vrienden. Naast de individuele game is HackShield uitgebreid met een module voor in de klas en in de bieb.

War Child

War Child steunt kinderen in oorlog, wereldwijd. Op een veilige plek, waar ze op adem kunnen komen. Met muziek, sport en spel sluiten ze aan op de leefwereld van kinderen. En helpen zo hun heftige ervaringen te verwerken. Dat doen ze samen met ouders, leraren en hun leefomgeving. Zo krijgen deze kinderen het vertrouwen in zichzelf en anderen terug. En dat is van groot belang. Want een kind hoort niet thuis in oorlog. Nooit.

Stichting Stop Pesten Nu

Stop Pesten Nu is een doel dat we dit jaar voor het eerst uitgekozen hebben. Stichting Stop Pesten Nu is hét Kennis-, Informatie- en Expertisecentrum over Pesten & Online Pesten (Cyberpesten) in Nederland. Ze zetten zich dagelijks in voor het welzijn van de bevolking in Nederland om pesten te laten afnemen zodat het kan stoppen, gericht op bewustwording & preventie. Door bewustwording te laten groeien en mensen te leren hoe zij op kunnen staan tegen pesten, kunnen wij samen het verschil maken. Speciaal voor deze stichting hebben we vanuit PQR een promotiefilmpje gemaakt, waar ze ontzettend blij mee zijn. En wij zijn erg blij dat we dat voor ze hebben kunnen doen. Bekijk de video hier.

Geplaatst door

PQR

PQR streeft elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service. Strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspaceoplossingen. IT-advies. Future workspace.