Draadloze netwerken op de gehele campus worden beheerd en gemonitord op basis van Aruba Central

Utrecht, 15 februari 2022 – Technische Universiteit (TU) Delft heeft na een uitgebreide vergelijking gekozen voor PQR en Aruba, a Hewlett Packard Enterprise company (HPE Aruba) om de draadloze netwerkomgeving op de hele campus te vervangen. Dit betreft een implementatie van het Aruba Central-platform, levering van een groot aantal access points en hardware-support voor een periode van vijf jaar.

Veilige toegang tot het netwerk dankzij HPE Aruba

De draadloze netwerkomgeving van de TU Delft was verouderd en aan vervanging toe. De doorslaggevende factor bij de keuze van de universiteit voor PQR en HPE Aruba was de gunstige TCO die kon worden gegarandeerd. Het implementatieproject zal gefaseerd plaatsvinden en omvat het volledig vervangen van de draadloze netwerkomgeving (W-LAN) op alle locaties van de TU Delft. Hiervoor zal de technische universiteit een totaal van 2.850 WIFI6-access points inzetten. De universiteit gaat tevens gebruikmaken van Aruba Central, de cloud management & monitoring-oplossing van HPE Aruba. De TU Delft heeft ervoor gekozen om de Aruba Central-oplossing in een private cloud te bouwen en maakt gebruik van subscription based licenties voor een periode van vijf jaar.

Frank Snellaars, Account Manager Healthcare (Cure) and Universities bij HPE Aruba: “Vergeleken met tien jaar geleden is de hoeveelheid devices waar zowel medewerkers als studenten gebruik van maken enorm toegenomen. Daarnaast gebruiken universiteiten steeds meer slimme IoT-oplossingen. Veiligheidsrisico’s voor medewerkers en studenten nemen hierdoor toe. Om hierop te kunnen anticiperen is het noodzakelijk inzage te hebben in de gebruikers en apparatuur op het netwerk. En waar nodig de netwerktoegang geautomatiseerd aan te passen of bij te stellen. Hier is bij de uitwerking van onze oplossing rekening gehouden. We zijn er trots op dat de TU Delft, waar de state-of-the-art-technologie van morgen wordt ontwikkeld, HPE Aruba en onze partner PQR het vertrouwen geeft om dit te realiseren.”

Marco Lesmeister, Managing Director bij PQR: “We zijn trots dat PQR na een zorgvuldige selectie door de TU Delft is gekozen als leverancier voor hun HPE Aruba-netwerk. Onze netwerk consultants hebben met veel plezier samengewerkt met de mensen van de TU Delft en HPE Aruba om uiteindelijk één van de grootste WiFi-netwerken in Nederland te kunnen leveren. Dit netwerk is opgebouwd uit de nieuwste hardware- en software-componenten, waardoor de TU Delft een zeer innovatief netwerk op haar campus heeft.”

Mehrdad Rowshanbin, Manager Infrastructuur van de TU Delft: “De TU Delft was vanwege life cycle management en “end of support” van bepaalde onderdelen van wireless genoodzaakt om het draadloze netwerk te vervangen. Daarnaast hebben we opgemerkt dat steeds meer gebruikers overstappen van een bedrade connectie naar het WLAN. We hanteren ook het beleid “WiFi-first waar dat mogelijk is”. Dit omdat wireless bijdraagt aan veel meer mobiliteit en bewegingsvrijheid. We hebben daarop besloten om van nood een deugd te maken door goed te inventariseren wat de behoefte nu is en naar verwachting in de toekomst zal zijn. We hebben daarom gekozen voor een WIFI6-netwerk dat zeer krachtig en schaalbaar is. Een netwerk waarmee we ook allerlei IoT-devices kunnen verbinden en waarop we data veiliger kunnen versturen. HPE Aruba levert hiervoor met zijn access points krachtige en bewezen technologie. Samen met PQR, waar we al jaren prettig mee samenwerken, hebben ze een toekomstvast aanbod gedaan met een zeer gunstige TCO. Met dit netwerk is de TU Delft straks optimaal voorbereid op de sterke groei aan data en connectiviteit van morgen en daarna.”

Over PQR

Als cloud integrator adviseert, levert én beheert PQR hybride cloud-omgevingen voor een groot aantal klanten in heel Nederland. Dankzij het SpaceHub platform en jarenlange kennis op het gebied van veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van werkplekken, data en applicaties, inclusief bijbehorende managed services, transformeert PQR infrastructuren tot stabiele en dynamische werkomgevingen. PQR heeft diepgaande kennis van de verticale markten zorg, educatie, overheid en financieel zakelijke dienstverlening.

Bij PQR draaien diensten niet om IT, maar om oplossingen en de mensen die we daarmee helpen. Rust is wat wij maken en daarin willen wij de beste zijn in Nederland, zodat onze klanten kunnen werken en groeien. De IT-professionals van PQR streven elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service voor hun klanten én hun eindgebruikers. Kijk voor meer informatie op www.pqr.com.

Geplaatst door

PQR

PQR streeft elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service. Strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspaceoplossingen. IT-advies. Future workspace.