Met de succesvolle afronding van Broadcom’s overname van VMware, bundelen de twee bedrijven hun krachten op gebied van innovatie en techniek. Hierbij ligt de focus op de private, hybride en multi-cloud omgevingen. Zoals reeds bekend zullen de security-oplossing Carbon Black en de werkplek-oplossingen Workspace ONE en Horizon afsplitsen. De nieuwe organisatie ‘VMware by Broadcom’ heeft de focus op het moderne datacenter.

Recent heeft VMware by Broadcom de volgende wijzigingen doorgevoerd:

 1. Een vereenvoudiging van het productportfolio.
 2. De volledige overgang van alle VMware-oplossingen naar subscription licenties.

We begrijpen dat deze veranderingen belangrijk zijn voor u. Daarom staan we klaar om uw vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden tijdens deze overgangsperiode.

Vereenvoudiging van het portfolio

Wat betreft modern datacenter zijn er twee mogelijkheden:

 1. VMware Cloud Foundation, de oplossing voor hybride cloud, is nu beschikbaar tegen de helft van de eerdere subscription prijs.
 2. De nieuwe VMware vSphere Foundation suite integreert de bekende vSphere Standaard en Essentials met operations management voor optimale prestaties, beschikbaarheid en efficiëntie, met meer zichtbaarheid en inzichten. Deze is nu beschikbaar tegen de helft van de eerdere subscription prijs.

VMware Cloud Foundation en VMware vSphere Foundation hebben optionele add-on mogelijkheden, waaronder VSAN, ransomware- en disaster recovery-services en applicatieplatformservices als Tanzu.
Application Network en geavanceerde Security-oplossingen zijn uitsluitend beschikbaar voor VMware Cloud Foundation. Meer geavanceerde diensten, waaronder Private AI, komen binnenkort beschikbaar.

Subscription licenties

VMware is al geruime tijd bezig met het overzetten van licenties naar een abonnementsmodel, net als veel andere spelers in de IT-markt. Gebruikers kunnen gebruik blijven maken van perpetual licensies met actieve ondersteuningscontracten. VMware blijft hierop uiteraard ondersteuning bieden gedurende de looptijd van het contract. Neem met ons contact op om te bespreken hoe we de omzetting van uw perpetual licenties naar het subscription model zo aantrekkelijk mogelijk voor u kunnen maken.

Onderstaande producten vallen binnen het nieuwe licentiebeleid:

 • VMware Aria
 • VMware Cloud Foundation
 • VMware HCX
 • VMware NSX
 • VMware Site Recovery Manager
 • VMware vCloud Suite
 • VMware vSphere
 • VMware vSAN

We staan klaar om uw vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden. Bel of e-mail onze VMware specialist Martijn Privee voor een afspraak:

Tel 06 47484650
E-mail martijn.privee@pqr.nl

 

Geplaatst door

PQR

PQR streeft elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service. Strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspaceoplossingen. IT-advies. Future workspace.