Op 13 oktober 2020 zal Microsoft de support op Office 2010 stopzetten. Dit betekent dat er geen uitbreidingen en uitgebreide beveiligingsupdates meer uit zullen komen. Organisaties die nog gebruik maken van Office 2010 worden hiermee mogelijk blootgesteld aan ernstige en schadelijke beveiligingsrisico’s. In dit artikel geven we weer wat de mogelijkheden zijn om te upgraden.

Microsoft 365

Microsoft 365, voorheen Office 365, is de cloud versie met alle bekende Office applicaties, waaronder Word, Excel en Powerpoint. Tevens bevat Microsoft 365 ook Email (Outlook/Exchange), Microsoft Teams en 1 TB aan One-Drive opslag. Er zijn drie abonnementen mogelijk en er zijn ook Enterprise licenties voor organisaties met meer dan 300 medewerkers. Deze cloudsoftware wordt gelicenseerd per gebruiker en is voor meerdere devices. Microsoft zorgt ervoor dat updates worden doorgevoerd en nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd.

Office 2019

Het is ook mogelijk om Office 2019 aan te schaffen. Deze licentie is voor het installeren van Word, Excel, Outlook, Teams en Powerpoint op één apparaat en nieuwe functies worden niet toegevoegd.

Advies nodig?

Welke optie is het meest geschikt voor uw organisatie? Dat hangt af van het type gebruikers, het aantal gebruikers en eventuele kortingen die gelden, bijvoorbeeld voor overheids- en onderwijsinstellingen. Wij denken graag met u mee zodat de Microsoft Office functionaliteit helemaal aansluit bij uw organisatie en de gebruikers. Neem contact op met PQR voor een advies!

Geplaatst door

Marinka van der Eng

Marinka is Senior Marketeer bij PQR. Ze heeft ruime ervaring in diverse soorten marketing functies bij IT en Tech bedrijven en vertaalt technische oplossingen in waarde voor de klanten door middel van content, campagnes en events.