Vanwege veranderingen en ontwikkelingen in de zorg, wet- en regelgeving en in het ICT-vakgebied, zag GGD Zeeland de noodzaak om tot een moderne en flexibele nieuwe IT-infrastructuur en werkplekomgeving te komen. PQR heeft optimaal aangesloten op de eisen en wensen van zowel de organisatie als de diverse typen medewerkers om hen zo goed mogelijk te ondersteunen in het primaire werkproces. Het uitgangspunt: de werkplek als middel en niet als doel op zich. De effecten van het coronavirus op de zorg zijn bovendien groot: de mogelijkheid om op- en af te schalen op het gebied van werkplekken en ondersteunende applicaties is in deze tijd noodzakelijk. Het gerealiseerde moderne werkplekconcept in combinatie met een flexibele hybride cloud-oplossing sluit hier naadloos op aan. Extra flexibiliteit wordt geboden in de vorm van het leveren van een Device-as-a-Service oplossing.

“De nieuwe omgeving heeft gezorgd voor een grote sprong in flexibiliteit en schaalbaarheid zodat we snel kunnen inspelen op actuele ontwikkelingen.”

Arnoud Koning – Specialist ICT en informatiebeveiliging GGD Zeeland

 

Flexibiliteit, continuïteit en rust

Men was reeds begonnen aan de Cloud-transitie met de uitfasering van diverse on-premises applicaties en implementatie van SaaS oplossingen. Dit laatste is een fundamentele bouwsteen van de toekomstbestendige infrastructuur voor deze organisatie evenals het “in-control zijn”, het hebben van de regie.

“Flexibiliteit, continuïteit en rust zijn de drie kernwoorden die ik in elk overleg met de klant heb meegenomen. Hierdoor hebben we een optimale samenwerking kunnen halen en een succesvol project gerealiseerd in deze turbulente coronatijd.”

Peter van der Meijden – Solution Architect PQR

 

Eind mei zijn we gestart met het project. Het overgrote deel en alle bedrijfskritische componenten zijn binnen het project naar Azure gemigreerd. Hierop hebben wij de laatste OS versies kunnen gebruiken en echt een moderne omgeving kunnen realiseren. Voor een aantal systemen die on-premises moesten blijven, is een beperkte VMware vSphere en vSAN oplossing gebouwd.

Nieuwe werkplek

Voor de medewerkers hebben wij een nieuw werkplek-concept geïmplementeerd. Hierbij hebben wij een werkplek op basis van Windows 10, Microsoft 365, Intune, AutoPilot, Liquit en een portaalintegratie met hun bestaande intranetoplossing gerealiseerd. Voor deze nieuwe werkplek hebben we in samenwerking met Adoptify een adoptieprogramma lopen waarbinnen een IT-vaardigheden-onderzoek, instructies en trainingen zijn uitgevoerd.

Intelligente hub

De nieuwe infrastructuur sluit aan op de PQR SpaceHub propositie. SpaceHub laat zich het beste omschrijven als een combinatie van een hybrid cloudplatform, tools en diensten waarmee klanten rust kunnen brengen in de groeiende complexiteit van hun ICT-omgeving en alles wat daarbij verder komt kijken. Denk daarbij aan zaken als beheer, optimalisatie, innovatie en natuurlijk het financiële plaatje. In deze intelligente hub wordt bepaald of een workload het beste in de publieke cloud, private cloud of on-premises kan draaien.Vanuit deze nieuwe stabiele basis is onze klant in staat om verder te vernieuwen en te innoveren, waarin tevreden klanten en personeel centraal staan.

“Vanwege corona gaf dit project bijzondere uitdagingen voor zowel de klant als PQR. Samen met de klant hebben we hier op een flexibele wijze passende oplossingen voor gevonden en direct gebruik kunnen maken van de samenwerkingsmogelijkheden die de moderne werkplek biedt.” 

Edwin Rogier – Projectmanager PQR

 

Benieuwd hoe u zorgeloos kunt innoveren in de zorg? Kijk op www.pqr.com/zorg.

Geplaatst door

PQR

PQR streeft elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service. Strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspaceoplossingen. IT-advies. Future workspace.