Microsoft heeft ernstige kwetsbaarheid in het RDS-platform geconstateerd. De eventuele impact is zeer hoog. Misschien heeft u de berichten al eerder vernomen, maar wij geven u vanuit PQR graag extra toelichting en en benadrukken de urgentie van de update.

De gevonden kwetsbaarheid kan door aanvallers worden misbruikt om ongeautoriseerd toegang te krijgen tot het systeem. Van hieruit kunnen ze zich verder verspreiden binnen het netwerk. Deze kwetsbaarheid kan geautomatiseerd worden uitgebuit en vereist geen gebruikersinteractie. Hierbij kunt u denken aan een soortgelijk scenario zoals tijdens de WannaCry-aanval van 2017. De kwetsbaarheid heeft impact op de volgende Windows-versies:

  • Windows 7
  • Windows Server 2008 R2
  • Windows Server 2008
  • Windows XP
  • Windows 2003

Wat doet PQR eraan?

PQR heeft al maatregelen genomen om de omgevingen die wij beheren van de laatste security-updates te voorzien.

Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen, neem dan contact op met Support.

Support

Geplaatst door

Maurice Wehrmeijer

Maurice is online marketeer en contentstrateeg bij PQR. Ooit begonnen als journalist, maar inmiddels houdt hij zich al meer dan 10 jaar bezig met conceptontwikkeling, contentcreatie en marketing automation. Ontwikkelingen in de onlinewereld volgt hij op de voet, en hij is altijd op zoek naar nieuwe en slimme manieren om organisaties bij elkaar te brengen.