Image

Ondernemers en IT

Ondernemers willen bezig zijn met ondernemen en niet met hun IT. Maar de afhankelijkheid en het belang van IT-voorzieningen is groot. PQR brengt met SpaceHub rust in de IT-omgeving van MKB-bedrijven met moderne, kostenefficiënte oplossingen en ontzorging in beheer. Zodat ondernemers kunnen doen waar ze goed in zijn: hun bedrijf laten groeien. 


Is uw onderneming beschermd tegen cyberaanvallen én verzekerd tegen de gevolgen daarvan?   

SpaceHub Cybersecurity Abonnement

IT-uitdagingen voor MKB-bedrijven

Kosten van IT

Investeringen voor de IT-omgeving, bijvoorbeeld nieuwe laptops of servers, hebben een grote impact en zijn vaak moeilijk te maken voor MKB-bedrijven. Bij een grote aanschaf moet bewust gekeken worden welke oplossing het beste past en betaalbaar is, zonder aan kwaliteit in te leveren.

Gebrek aan IT-kennis

MKB-bedrijven zijn te klein om IT-kennis in dienst te nemen en willen kunnen vertrouwen op de expertise van een externe partij. Een partij die ze de aandacht geeft in geval van problemen, met de juiste adviezen komt en ze helpt om te innoveren op IT-gebied.

De mogelijkheden van cloud

Wel of niet in de cloud en zo ja, hoe? Dat is de vraag die vaak wordt gesteld. Veel applicaties zijn al online, maar een groot deel van de eigen IT draait nog op locatie. De cloud biedt veel mogelijkheden en daar zit voor MKB-ers het probleem. Ze hebben niet de kennis over welke oplossingen het beste zijn en welke cloud-keuzes passen bij hun behoefte.


PQR ontzorgt ondernemers. Benieuwd hoe?

Schaalbare en betaalbare IT

De keuzes en mogelijkheden zijn eindeloos, of het nu gaat om laptops, het netwerk, security, servers of de cloud. PQR helpt MKB-bedrijven met advies en zorgt voor de levering en implementatie. We houden altijd het budget in de gaten om de kosten binnen de perken te houden en doen suggesties voor kostenbesparing. Daarbij verliezen we niet uit het oog dat u wilt kunnen groeien, dus we zorgen ook dat het schaalbaar is.

Ontzorging

Juist omdat ondernemers geen eigen IT-afdeling hebben, moeten ze kunnen vertrouwen op een partij die ze dat uit handen neemt. Geen zorgen om de IT-omgeving en als het nodig is, meteen geholpen worden. PQR neemt al sinds vele jaren het volledige IT-beheer van MKB-bedrijven voor zijn rekening. Op basis van heldere afspraken, die passen bij uw behoefte en eisen.


PQR. Rustmakers in IT voor het MKB

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Hoe helpt PQR ondernemers?

Kennismaking en inventarisatie

De aanpak van PQR is pragmatisch en concreet. Tijdens een eerste oriënterend gesprek maken we kennis en kijken we waar de behoefte ligt, welke issues er zijn en welke wensen u heeft als het gaat om de IT. Vaak doen we daarna een technische en functionele inventarisatie van de huidige IT-omgeving, zodat we precies weten wat er in gebruik is en wat de status is.

Cloud, hybride en virtueel

Wanneer het gaat om vernieuwing van de IT-infrastructuur (zoals servers, opslag en netwerk) zijn grote investeringen in hardware vaak niet meer nodig, maar zoeken we een combinatie van cloud, hybride en virtueel. De experts van PQR berekenen wat de meest kostenefficiënte oplossing is in aanschaf, maar ook in beheer. 

Nieuwe gebruikerdevices, zoals werkstations, laptops en telefoons, leveren en installeren we, zodat de eindgebruikers direct van start kunnen. Vaak is een portal of virtuele desktop een goede keuze om mee te werken, omdat dit veilig en goed te beheren is. Ook daarbij adviseert PQR welke portal- of VDI-oplossing het beste past bij uw onderneming.

One-stop-shop

Veel van wat PQR biedt aan MKB-ers, past ons one-stop-shop concept. Dit bestaat uit een best of breed portfolio van eindgebruikerdevices, beveiliging, netwerk, infrastructuur en bijbehorende services. Het voordeel daarvan is dat we dit snel uitrollen en eenvoudig voor u in beheer kunnen nemen.

Beheerd door PQR

Wanneer u het beheer toevertrouwt aan PQR leggen we vast op welke ondersteuning u kunt rekenen en hebben we periodiek contact over voortgang en vernieuwing. Op deze manier nemen we u alle zorgen uit handen en brengen rust in IT, zodat u kunt focussen op ondernemen.

Wilt u kennismaken met de diensten en aanpak van PQR voor MKB-bedrijven? Neem dan contact met ons op of lees meer over SpaceHub.  

 

 


PQR ontzorgt ondernemers. Benieuwd hoe?