Network as a Service

Regelmatig staan organisaties voor de uitdaging een balans te vinden tussen robuuste beveiliging en een naadloze gebruikerservaring. PQR Network as a Service biedt een veilig, betrouwbaar en beheerd netwerk dat zorgt voor een uitstekende gebruikerservaring.

Image

Ontgrendel het potentieel van uw netwerk

Met de toenemende afhankelijkheid van digitale processen staat of valt het succes van een organisatie met de kwaliteit van de netwerkinfrastructuur. De uitdaging ligt in het vinden van een netwerkoplossing die zowel krachtig als gebruikersvriendelijk is, en die zich aanpast aan de veranderende behoeften van een groeiend bedrijf. PQR biedt met Network as a Service (NaaS) een flexibele, veilige en gebruiksvriendelijke netwerkomgeving die perfect aansluit op de dynamische eisen van moderne bedrijven.

Dankzij onze jarenlange ervaring met een breed scala aan klanten kent PQR de unieke netwerkuitdagingen waarmee organisaties te maken hebben.

 • Verouderde netwerkinfrastructuren: Organisaties worstelen met netwerken die niet langer voldoen aan de moderne technologische eisen.
 • Schaarste aan IT-talent: Onze klanten delen vaak de zorg over het vinden van voldoende gespecialiseerd personeel voor het up-to-date houden van hun netwerk. Steeds meer organisaties besteden het IT-beheer uit aan een betrouwbare partner.
 • Financiële overwegingen: Organisaties zoeken naar manieren om hun netwerk te vernieuwen zonder vooraf te investeren. Ze geven de voorkeur aan modellen die flexibelere betalingsopties bieden.
 • Duurzaamheid als prioriteit: In onze gesprekken met klanten signaleren we steeds vaker de wens naar duurzamere netwerkoplossingen die bijdragen aan milieudoelstellingen.

Network as a Service

De genoemde uitdagingen illustreren duidelijk waarom een geavanceerde netwerkstrategie essentieel is. PQR heeft een oplossing ontwikkeld die niet alleen inspeelt op deze specifieke problemen, maar ook proactief toekomstige netwerkbehoeften aanpakt. Met onze expertise en vooruitstrevende technologieën bieden we een dienst die verder gaat dan traditioneel netwerkbeheer. De PQR Network as a Service (NaaS)-oplossing bestaat uit vijf bouwstenen:

Zero Trust: veiligheid staat voorop

Zero trust betekent dat geen enkele gebruiker of device vertrouwd wordt en dat is de basis in de NaaS-oplossing van PQR. Elke toegang tot het netwerk wordt zorgvuldig gecontroleerd en geverifieerd, ongeacht de locatie of het apparaat. Dit zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde gebruikers en apparaten toegang krijgen, waardoor de veiligheid van uw netwerk en data gewaarborgd blijft.

Netwerkbeheer en monitoring: eenvoud en overzicht

Het beheer van een netwerk vereist expertise en constante aandacht. De experts van PQR nemen de volledige verantwoordelijkheid voor het beheer van uw netwerkinfrastructuur op zich. Onze dienst zorgt voor een soepel en efficiënt beheer van uw netwerk. Als klant  blijft u volledig geïnformeerd en betrokken, door middel van periodieke rapportages en toegang tot een duidelijk dashboard.

Technologische vooruitgang en ondersteuning

PQR zorgt ervoor dat uw netwerk altijd is uitgerust met de nieuwste functionaliteiten en dat de updates worden uitgevoerd. U profiteert van een vaste contactpersoon, een kundige servicedesk en er zijn regelmatig overlegmomenten om de netwerkprestaties te evalueren en waar nodig aan te passen. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over technologische achterstand of ondersteuning.

Geavanceerde functies: AI-gedreven netwerkbeheer

De samenwerking van PQR met toonaangevende technologieleveranciers stelt ons in staat om AI-gedreven oplossingen te bieden die het netwerkbeheer vereenvoudigen. Deze geavanceerde AI-tools bieden diepgaande inzichten en automatiseren routinetaken. De AI zorgt ervoor dat fouten opgelost worden nog voor het probleem merkbaar is.

Duurzaamheid en compliance: een verantwoorde keuze

Network as a Service  is niet alleen vooruitstrevend op technologisch vlak, maar heeft ook aandacht voor duurzaamheid. Onze benadering omvat het zorgvuldig beoordelen van uw bestaande netwerkinfrastructuur en waar mogelijk, het integreren en optimaliseren van uw huidige apparatuur. Dit zorgt voor een slim evenwicht tussen vernieuwing en behoud, waardoor we niet alleen aan de operationele behoeften voldoen, maar ook bijdragen aan een verminderde ecologische voetafdruk. Tegelijkertijd garandeert onze NaaS-oplossing volledige naleving van de AVG-vereisten, wat essentieel is voor moderne organisaties. Kiezen voor PQR betekent samenwerken met een netwerkpartner die de nuances van technologische vooruitgang, respect voor bestaande middelen en de noodzaak voor gegevensbescherming begrijpt.

Image

Een stevige basis voor uw netwerktransformatie

Een succesvolle netwerktransformatie begint met inzicht in uw bestaande infrastructuur. Daarom biedt PQR een nulmeting van de fysieke netwerkinfrastructuur aan als een onderdeel van onze dienstverlening. Deze nulmeting is cruciaal om de huidige staat van uw netwerkinfrastructuur te beoordelen en een duidelijk route naar verbetering uit te stippelen.

Waarom een nulmeting?
 • Duidelijkheid: Krijg een helder beeld van de huidige staat van uw netwerk en waar u met uw netwerk naartoe wilt.
 • Strategische planning: Stel een gefundeerde strategie op voor netwerkverbeteringen, gebaseerd op feitelijke gegevens.
 • Optimalisatie: Zorg ervoor dat uw netwerkinvesteringen gericht zijn op gebieden die de meeste impact hebben.
 • Duurzaamheid: De nulmeting draagt bij aan meer duurzame netwerkupdates door apparatuur waarvan de levensduur nog te verlengen is, te identificeren. Zo minimaliseren we onnodige verspilling.
De nulmeting omvat:
 • Grondige inspectie: Een uitgebreide beoordeling van uw bestaande netwerkinfrastructuur, inclusief hardware, connectiviteit en beveiligingsmaatregelen.
 • Gedetailleerd rapport: Een compleet overzicht van de sterke en zwakke punten van uw huidige netwerk, inclusief aanbevelingen voor verbeteringen.
 • Aangepaste strategie: Op basis van de nulmeting ontwikkelen we een gepersonaliseerde strategie voor uw netwerkupgrade of -transformatie.


Optimaliseer uw netwerkervaring

Gebruikerservaring is cruciaal op het netwerk. Daarom biedt PQR als onderdeel van Network as a Service een optionele Aruba User Experience Insight (UXI) sensor aan. De UXI is ontworpen om continu de prestaties en beschikbaarheid van diverse netwerkdiensten te monitoren. De UXI sensor biedt real-time inzichten via een overzichtelijk dashboard, uitgedrukt in intuïtieve smiley-symbolen. Deze visuele weergave maakt het eenvoudig om de netwerkstatus in één oogopslag te beoordelen en snel te reageren als er problemen zijn. Door continu de beschikbaarheid en prestaties van verschillende diensten te meten, geeft de UXI een duidelijk en actueel beeld van de gebruikservaring.

Wat biedt de UXI?
 • Gedetailleerde analyse: We onderzoeken hoe gebruikers interactie hebben met het netwerk en identificeren eventuele knelpunten of verbeterpunten.
 • Gebruikersfeedback: Directe feedback van uw team biedt waardevolle inzichten in de praktische ervaring met het netwerk.
 • Aangepaste aanbevelingen: Op basis van de testresultaten bieden we concrete aanbevelingen om uw netwerk te optimaliseren voor een betere gebruikerservaring.

Een toekomstgericht netwerk

In de hedendaagse dynamische digitale wereld is een robuust, veilig en efficiënt netwerk geen luxe, maar een noodzaak. Bij PQR begrijpen we deze noodzaak en bieden we meer dan alleen een netwerkoplossing; we bieden een partnership dat uw organisatie naar een hoger niveau tilt.

Onze aanpak, gegroeid dankzij jarenlange ervaring en voortdurende innovatie, garandeert dat uw netwerk vandaag presteert en bovendien zorgen we dat het klaar is voor de uitdagingen van morgen. Van de onwrikbare beveiliging van het zero trust principe tot de geavanceerde AI-gestuurde beheertools, onze oplossingen zijn ontworpen om u volledig te ontzorgen. Voeg daar onze netwerkexpertise, duurzaamheid en compliance aan toe, en u heeft een netwerkpartner die naast uw IT-behoeften, ook uw bedrijfswaarden begrijpt.

Bent u klaar om uw netwerk te transformeren met een partner die vooruit denkt? Neem contact op met PQR, Rustmakers in IT, voor een vrijblijvend gesprek over hoe we samen uw netwerkuitdagingen kunnen aanpakken en uw organisatie klaarmaken voor de toekomst. Laat ons samen de mogelijkheden verkennen – uw netwerk verdient het beste en dat is wat PQR biedt.