Dit wordt mijn laatste blog op de site van PQR en dat is best een gek gevoel. En dan ook nog zo’n rare titel? Dat verdient misschien enige uitleg … Inmiddels ben ik ruim vijf jaar in dienst bij PQR, maar aan dat dienstverband komt binnenkort een einde. Niet omdat ik het niet naar mijn zin heb of omdat ik weg moet, maar omdat ik heb besloten een stap te maken die voor mij een nieuwe ontwikkeling gaat brengen. Per 1 maart aanstaande treed ik in dienst van VMware als Technical Accountmanager (TAM) en daar heb ik heel veel zin in.

Vertrek

Maar het betekent tegelijkertijd dat ik een geweldige organisatie moet achterlaten. Een organisatie die bestaat uit mensen waarmee het bijzonder leuk en interessant is om samen te werken. Een organisatie die boordevol ontwikkelingsmogelijkheden zit en die kansen biedt aan iedereen, als je bereid bent ook in jezelf te investeren. Een organisatie die ook talent op waarde schat en daar een mooi salaris en aanvullende arbeidsvoorwaarden tegenover zet (laten we niet doen alsof dat niet ook belangrijk is ????). Kortom een organisatie waar ikzelf zou willen werken (maar waar ik toch ga vertrekken).

Vijf jaar

Toen ik vijf jaar geleden binnenkwam bij PQR was ik een consultant met een behoorlijke ervaring. Ik deed al zo’n 20 jaar consultancy-werkzaamheden voor grote en kleinere klanten en via grote en kleinere werkgevers. Nationaal en internationaal en op meerdere technische gebieden. Ik was ooit begonnen in de Microsoft Windows NT hoek, toen Novell nog de standaard was, om een idee te geven.  Toen rond de eeuwwisseling VMware server virtualisatie producten op de markt kwamen, was ik vrij snel verkocht.  Dát was boeiende nieuwe technologie en daar wilde ik mee aan de gang. Toen VMware kwam met producten op het gebied van Netwerk en Storage virtualisatie (NSX en vSAN) kwam ik net binnen bij PQR en ook met die producten wilde ik me dolgraag bezig houden. Dankzij de organisatie PQR is dat aardig gelukt. Door me bezig te mogen houden met deze producten, breidde mijn technische kennis aardig uit. Maar ik mocht daarnaast ook “product development” gaan doen en werd daarin geweldig ondersteund door zowel het management als de collega’s. Later ging ik me ook bezig houden met presales activiteiten en met het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van het nieuwe PQR SDDC Experience Center, waar we demo’s konden geven van alle SDDC producten. Door de partner status van PQR bij VMware kwam ik ook in (veelvuldig) contact met de mensen die daar werkten en dat leidde tot verdere uitbreiding van mijn technische kennis én mijn “zachte” vaardigheden. Ik kreeg de mogelijkheid om NSX Ninja trainingen te volgen, gevolgd door LiveFire trainingen (beiden kosteloos aangeboden door VMware en gefaciliteerd (reis en verblijf) door PQR).

Door de nauwe samenwerking met collega’s binnen en buiten PQR lukte het zelfs om spreker op events te worden (iets waarvan ik 10 jaar geleden zou hebben gegruwd) en later ook nog medeorganisator te worden van de vNS en vMA TechCon. Dankzij al deze ondersteuning heb ik het op persoonlijk vlak geschopt tot vExpert en vExpert NSX. Ik werd uitgeroepen tot VMware Partner Personality of the Year in 2019 bij de derde nominatie (lees hier meer daarover) en samen met PQR wonnen we in 2018 de Global VMware Solution Provider of the Year-award. En dat heb ik allemaal voor een groot deel te danken aan de kansen geboden door PQR.

Stokje

Zelfs toen ik in gesprek was met VMware over een overstap heb ik nog gesprekken gevoerd met potentiële (en in sommige gevallen inmiddels ook aangetrokken) nieuwe collega’s en ik heb ze met al mijn enthousiasme uitgelegd hoe het bij PQR werkt en hoe de kansen liggen om jezelf te ontwikkelen. Dat was niet een verhaaltje voor de bühne, ik ben niet in staat om enthousiasme te spelen. Dat was en is gemeend. En dus zoekt PQR iemand die het stokje van me wil overnemen en wil ik graag meehelpen met zoeken. We zijn daarbij op zoek naar iemand die zich heeft bewezen op het gebied van Software Defined Data Centers (SDDC) maar ook weet dat er nog veel te ontwikkelen is én iemand met de ambitie om dat te doen in samenwerking met alle top-collega’s van PQR en onze belangrijkste partners. Bekijk hier de vacatures.

Dus heb je zin om eens van gedachten te wisselen (met mij of met iemand anders van PQR) heb je zin om te kijken wat de kansen zijn bij PQR en hoe je daarbij wordt ondersteund door de organisatie? Neem contact op! Wat ik als afsluiter van mijn laatste blog nog wel graag zou doen is alle geweldige collega’s te bedanken voor de prettige samenwerking in de afgelopen jaren. Ik ga jullie missen, maar we komen elkaar gelukkig vast nog wel eens tegen in deze kleine wereld!

Geplaatst door

Ronald de Jong

Ronald de Jong (1970) is een gedreven en enthousiaste Senior Consultant bij PQR. Hij houdt zich daar vooral bezig met producten uit het VMware-portfolio op het gebied van infrastructuur, zoals vSphere, vSAN, NSX en Cloud Foundation. Hij is benoemd tot vExpert 2016-2020 en tot vExpert NSX 2017-2020. In 2019 heeft hij de 'VMware Partner Personality of the Year'-award mogen ontvangen voor zijn werk in de community. Ronald is spreker op Nederlandse en Belgische community-evenementen en medeorganisator van de vNSTechCon, een community technical conference op het gebied van Networking & Security.