Het moderniseren van uw datacenter is een essentieel onderdeel van een succesvolle digitale transformatie. Welke investeringskeuzes maken IT-organisaties wereldwijd? En tegen welke uitdagingen lopen ze aan in hun digitale transformatie? In deze blog belichten we de belangrijkste uitkomsten van een recent onderzoek van ESG.

HCI wordt gezien als topprioriteit

Uit het onderzoek van ESG blijkt dat organisaties het inzetten van een hyperconverged infrastructure (HCI)-oplossingen als een van de topprioriteiten beschouwen wanneer ze hun datacenter van een upgrade willen voorzien. 70% van de respondenten geeft aan dat ze hun moderne applicatie-omgevingen in hybride clouds willen laten draaien. 94% van de ondervraagde organisaties zegt gebruik te maken van een of meerdere public cloud-services, waaronder infrastructure-as-a-service (IaaS) en software-as-a-service (SaaS). Maar ondanks dat de verschuiving naar de cloud snel gaat, stappen organisaties af van een cloud-first strategie. Meer de helft (53%) van de organisaties kiest voor een evenwichtige aanpak en overweegt zowel on-premises- als cloudomgevingen voordat ze een applicatie implementeren.

Complexiteit neemt toe

De uitgesproken wens van organisaties om flexibel te kunnen zijn als het gaat om de omgeving waarin zij hun applicaties laten draaien, zorgt voor een toenemende complexiteit. Zo geeft 64% van de ondervraagden aan dat hun IT-omgeving complexer is dan twee jaar geleden. Dit komt door het gedistribueerde karakter van de moderne IT-omgeving. Voor het beheren van zowel on-premises als cloudgebaseerde services en applicaties is veel kennis nodig. Organisaties hebben vaak afzonderlijke cloud-teams met kennis van één bepaalde cloud-service of applicatie. Dit leidt tot IT-silo’s met het gevaar dat organisaties ook niet meer onder het gebruik van specifieke cloud-omgevingen uitkomen. Zo is het bijhouden van alle licenties complex; al helemaal als het gaat om een oplossing die on-premises wordt gebruikt en dan wordt uitgebreid naar de cloud. Organisaties moeten afzonderlijke investeringen doen per omgeving, wat al gauw leidt tot verspilde en versnipperde uitgaven. Deze veelvoud aan IT-silo’s met verschillende beheertools, services en platforms maakt het voor organisaties ook lastig om zicht te houden op de kosten. Dit zorgt ervoor dat kosten, met name als het gaat om de public cloud, snel boven het budget uitkomen.

Het creëren van een hybride en multi-cloudomgeving

Het implementeren van een hybride omgeving met meerdere cloud omgevingen lijkt misschien onbegonnen werk, maar kan met de juiste HCI-oplossing wel eenvoudig worden gerealiseerd. Om de IT-silo’s die ontstaan door on-premises en verschillende cloud-oplossingen tegen te gaan, is een oplossing zoals Nutanix Clusters, een uitstekende manier om één platform met één beheerinterface waarin alle onderliggende infrastructuur samen te brengen. Hiermee kan uw IT-team eenvoudig workloads en applicaties verplaatsen tussen al deze omgevingen zonder dat hier nieuwe vaardigheden voor nodig zijn.

Wilt u meer weten over de adoptie van HCI en multi-cloud omgevingen? Download dan deze Nutanix whitepaper: ‘Accelerating the Adoption of Hybrid and Multicloud Environments’ of neem contact op met PQR als u eens met een van onze consultants wilt sparren over de mogelijkheden voor uw organisatie.

Geplaatst door

Marinka van der Eng

Marinka is Senior Marketeer bij PQR. Ze heeft ruime ervaring in diverse soorten marketing functies bij IT en Tech bedrijven en vertaalt technische oplossingen in waarde voor de klanten door middel van content, campagnes en events.