Aangezien wij de bedrijfscontinuïteit van onze klanten zeer belangrijk vinden, nemen wij de maatregelen die het RIVM en het kabinet aangekondigd hebben uitermate serieus. Vorige week vrijdag hebben we een dry-run thuiswerkdag gehouden en een update naar al onze klanten verstuurd om u te informeren over mogelijke lange levertijden.

Ik wil u graag persoonlijk informeren over COVID-19 (coronavirus) en de stappen die PQR neemt om de veiligheid en productiviteit van onze werknemers, klanten en partners te waarborgen en daarmee ook de continuïteit van onze dienstverlening.

  • PQR neemt in de komende periode geen deel aan (buitenlandse) events of trainingen
  • PQR vraagt medewerkers thuis of remote te werken waar mogelijk
  • Besprekingen worden waar mogelijk via Microsoft Teams gedaan of verzet naar een later moment
  • Alle activiteiten die PQR organiseert, worden online georganiseerd. Waar dat niet mogelijk is, wordt de activiteit geannuleerd of verplaatst.
  • Bij vermoedelijke besmetting direct maatregelen nemen zoals het RIVM voorschrijft
  • We hebben een coronavirus-crisisteam geformeerd dat dagelijks op de laatste informatie bijstuurt en doet wat noodzakelijk is om voor u de dienstverlening zoveel mogelijk op peil te houden

Remote- en thuiswerken is voor veel van onze medewerkers normaal en vormt dus geen gevaar voor de normale bedrijfsvoering.

Continuïteit voor onze klanten

PQR heeft de voorzieningen (locatie en techniek) zo geregeld dat elke medewerker vanaf een remote locatie volledig zijn of haar werk kan doen met uitzondering van specifieke locatiegebonden activiteiten. Zoals vermeld hebben we eerder een dry-run gehouden waarbij alle medewerkers de gehele dag vanuit huis of remote locatie hebben gewerkt. Alle fysieke meetings zijn deze dag daarbij omgezet naar Microsoft Teams-vergaderingen. De dry-run verliep zonder problemen en bevestigt dat wij een hoge mate van continuïteit kunnen behouden in het geval van een pandemie.

Mocht een onverwacht groot aantal medewerkers van PQR dusdanig worden getroffen door het coronavirus dat ze hun werkzaamheden niet kunnen uitvoeren, dan heeft PQR afspraken met diverse partnerorganisaties en ZZP’ers die kennis kunnen leveren aan en ook kennis hebben van onze organisatie en haar processen.

Vanuit PQR menen we daarmee op dit moment alle mogelijke maatregelen te hebben genomen om de dienstverlening vanuit PQR aan onze klanten te garanderen.

Heeft u nog vragen over de maatregelen die PQR heeft getroffen of in hoeverre wij u kunnen helpen met het inregelen van bijvoorbeeld thuiswerken voor uw medewerkers? Neem dan contact op met uw contactpersoon of bel naar ons algemene nummer: 030-6629729.

Erik Wiechers
CEO

Geplaatst door

PQR

PQR streeft elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service. Strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspaceoplossingen. IT-advies. Future workspace.