Onlangs stelde PQR een ISAE 3402 type II-rapport op dat is getoetst door een onafhankelijke auditor. Dit rapport laat zien hoe wij onze managed services, inclusief ons hybride cloudplatform SpaceHub, beheersen en uitvoeren over een vaste tijdsperiode. De audit, die is uitgevoerd door Control Solutions International, gaat over 2019.

Wat is ISAE 3402 type II?

Een hele mondvol, maar wat houdt het rapport voor PQR in? Het is geen certificaat, zoals vaak gedacht wordt, maar een rapport dat we zelf hebben opgesteld en vervolgens is getoetst door een onafhankelijke auditor. Het is de internationale standaard voor IT-outsourcing.

Binnen ISAE 3402 bestaan dus twee typen rapporten. Type I gaat over de opzet van een beheerskader voor managed services. Dit kader beschrijft hoe wij de verschillende activiteiten binnen onze managed services moeten uitvoeren.

Het tweede type laat zien hoe dit beheerskader voor managed services in de praktijk heeft gewerkt en daarbij wordt altijd gekeken naar een bepaalde periode. De auditor controleert hierbij of de organisatie ook daadwerkelijk doet wat ze in het Type I-rapport heeft opgeschreven. Na toetsing door de auditor is het Type II-rapport voor PQR over 2019 effectief verklaard.

Een must-have bij aanbestedingen

Met name bij aanbestedingen, waar de uitvragen de laatste jaren enorm zijn veranderd, is het hebben van een ISAE 3402-verklaring een eis geworden. Deze verklaring is dus net als de diverse ISO-certificeringen waar PQR over beschikt een must-have geworden, en tegelijk een bevestiging dat we de juiste dingen doen. We zijn dus trots op dit mooie resultaat, waar veel van onze collega’s hun steentje aan hebben bijgedragen.

Geplaatst door

PQR

PQR streeft elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service. Strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspaceoplossingen. IT-advies. Future workspace.