Kwaliteit is en blijft een groot aandachtspunt voor PQR en dit wordt regelmatig geaudit door externe partijen. De ISO 27001-certificering is een wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging en PQR beschikt sinds 2017 over deze certificering. In het afgelopen jaar heeft PQR de essentiële transitie gemaakt naar de nieuwe ISO 27001-certificering, namelijk de ISO 27001:2022-norm. Recent hebben we de audit hiervan gehad en we zijn trots dat we deze hebben gehaald. PQR is één van de eerste Managed Services partijen in Nederland die voldoet aan deze nieuwe norm. De overnames van het afgelopen tijd, AXEZ en Fondo, zijn hierin meegenomen.

De ISO 27001:2022 is een aanscherping en uitbreiding ten opzichte van ISO 27001:2013. De herziene norm legt meer nadruk op risicobeheer en biedt een flexibele aanpak voor implementatie. Het benadrukt het beoordelen van risico’s en identificeren van geschikte controles, in plaats van specifieke voorschriften. Ook introduceert het nieuwe richtlijnen voor opkomende technologieën, zoals cloud computing en het Internet of Things, gericht op het veilig beheren van de bijbehorende beveiligingsrisico’s en het bevorderen van veilig en verantwoord gebruik.

Alle certificeringen, normen en standaarden zijn op orde bij PQR

Naast het behalen van ISO 27001:2022 zijn we in de afgelopen maanden succesvol geaudit en opnieuw gecertificeerd voor alle kwaliteits- en duurzaamheidscertificeringen die PQR heeft: ISO 9001, ISO 14001, ISO 20000, NEN7510, Ecovadis, MVO Prestatieladder en CO2 Prestatieladder. Bovendien is de ISAE 3402 Type 2 verklaring van PQR goedgekeurd. Het behouden en hercertificeren van deze normen, certificeringen en standaarden is een bevestiging dat PQR kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid voor klanten en medewerkers voorop stelt.

Geplaatst door

PQR

PQR streeft elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service. Strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspaceoplossingen. IT-advies. Future workspace.