In de afgelopen periode heeft het team van PQR volledig thuisgewerkt en sinds begin juni keren we mondjesmaat terug naar kantoor. Hoewel we technisch prima voorbereid waren om vanuit huis te werken en ook een testdag hebben gedaan, is natuurlijk ook belangrijk hoe onze rustmakers in IT deze periode van thuiswerken ervaren.

Onze CEO, Erik Wiechers, deelde zijn indruk over deze periode al in een video waarin hij aangeeft dat PQR vanuit Corona crisismanagement is gegroeid naar ‘het nieuwe normaal’. Dat wordt ondersteund door twee korte enquetes die we hebben gedaan onder onze collega’s over hoe zij het thuiswerken de afgelopen maanden hebben ervaren. Het mooie is dat we kunnen vergelijken tussen de eerste enquete in april en de tweede die recent in juni is gehouden. Daaruit blijkt eigenlijk dat er nagenoeg geen verschil is tussen de eerste en tweede meting.

resultaat Corona survey PQREen zeer ruime meerderheid van onze medewerkers vindt dat faciliteiten om thuis te werken, contact met collega’s en managers en de dagstructuur prima in orde zijn. Ook geeft ongeveer 80% van de medewerkers aan dat het werk thuis net zo goed gedaan kan worden als op kantoor en dat een mix van werken op kantoor, bij de klant en thuis het meest ideaal is.

Zijn we verrast over deze uitkomsten? Eigenlijk niet. Remote en thuiswerken was al volledig geadopteerd bij PQR en met de moderne werkplek als technische basis en een adoptieprogramma voor onze klanten, maakt het niet uit of je werkt bij de klant, op kantoor of vanuit huis. Het gemis van het persoonlijke contact wordt opgevangen door de video en middelen om samen te werken, te brainstormen en projecten te doen, en in het geval van PQR: door agile dag- en weekstarts en door elke vrijdag met zijn allen via Teams de week door te nemen en af te sluiten.

IT is mensenwerk. Met een team van de klant, met onze collega’s en met onze partners, maken we pas echt het verschil en daarvoor is het fijn om elkaar ook gewoon in de ogen te kunnen kijken zonder dat daar een scherm tussen zit. Op ons kantoor doen we dat momenteel in een 25% bezetting, uiteraard met inachtneming van de 1.5 meter afstand en met de nodige hygienemaatregelen. We hopen dat de omstandigheden het toelaten om dat in de komende maanden op een verantwoorde manier weer te gaan doen bij onze klanten en partners, al is het dan met de fysieke afstand en waarschijnlijk in hybride samenstelling.

Heeft u vragen over hoe PQR omgaat met de huidige Corona maatregelen of wilt u advies over de moderne werkplek? Neem contact op met uw PQR contactpersoon of bel 030-6629729.

Geplaatst door

Marinka van der Eng

Marinka is Senior Marketeer bij PQR. Ze heeft ruime ervaring in diverse soorten marketing functies bij IT en Tech bedrijven en vertaalt technische oplossingen in waarde voor de klanten door middel van content, campagnes en events.