PQR introduceert ‘Workspace Security as a Service’. Met Workspace Security as a Service beschermt PQR voor een vast bedrag per maand werkplekken tegen digitale dreigingen door het beheer uit handen te nemen en werkplekken 24×7 te monitoren en te testen. Deze dienst heeft PQR ontwikkeld in samenwerking met strategische partners ESET Nederland en Northwave en is beschikbaar in drie opties: Essential, Advanced en Premium.

Totaalpakket werkplek beveiliging voor vast bedrag per maand

“Veiligheid van werkplekken is altijd al belangrijk geweest. De Covid-19-crisis zorgt hierbij voor extra urgentie, omdat heel veel meer mensen vanuit huis werken dan voorheen”, zegt Marijke Kasius, CEO van PQR. “Systemen moeten voorzien zijn van de juiste technologie en de laatste updates moeten erop draaien. Dit is een proces dat continu aandacht en beheer vraagt. Ook aan de kant van de klant moeten keuzes gemaakt worden op het gebied van security. Onze ervaring is echter dat de meeste organisaties daar niet voldoende aandacht kunnen aanbesteden of simpelweg niet weten hoe ze ervoor kunnen zorgen dat hun systemen veilig blijven. De kosten van een security-incident kunnen echter flink oplopen en dat zal de komende jaren niet veranderen.”

Veel organisaties hebben moeite om een keuze te maken uit de vele (security-)diensten die beschikbaar zijn in de markt. Met de dienst Workspace Security as a Service biedt PQR organisaties een antwoord in deze zoektocht met goede security op werkplekniveau en een aanbod voor de specifieke behoeftes van organisaties.

Optimale basisbeveiliging

Workspace Security as a Service maakt onderdeel uit van SpaceHub, het modulaire hybride multi cloud-platform van PQR voor advies, implementatie en beheer van moderne datacenteroplossingen en werkplekken. De dienst is ontwikkeld en wordt geleverd in samenwerking met partners ESET Nederland en Northwave en bestaat uit drie elementen die gezamenlijk een totaalpakket vormen voor optimale basisbeveiliging van werkplekken: Endpoint Protection, Security Operations Center en Penetration Test.

  • Door middel van de nieuwste Endpoint Protection-oplossingen zijn de werkplekken in de gehele IT-omgeving beschermd tegen malware, exploits en ransomware. De Endpoint Protection-technologie maakt gebruik van machine learning, geavanceerde gedragsanalyse en big data. PQR monitort de werkplekomgeving en zorgt ervoor dat de systemen geüpdatet worden.
  • Vanuit het Security Operations Center (SOC) monitort PQR alle mogelijke dreigingen binnen de IT-omgeving van klanten, zowel in de cloud als on-premises. Bedreigingen worden geanalyseerd en desgewenst direct opgevolgd met een duidelijk advies van een dedicated security officer.
  • Op regelmatige basis uitvoeren van een diepgaande Penetration Test om inzicht te krijgen in de risico’s en kwetsbaarheden van de IT-omgeving en de beveiliging te verbeteren. Klanten ontvangen een rapportage van de gevonden kwetsbaarheden en helder advies om deze aan te pakken.

Dave Maasland, CEO van ESET Nederland “PQR Workspace Security as a Service is een unieke totaalpropositie en relevanter dan ooit. In de huidige tijd is Endpoint Security cruciaal, maar de monitoring daarvan is misschien nog wel belangrijker. Het is PQR gelukt dit op een schaalbare, betaalbare en hoogwaardige manier te doen. Dit zou weleens de toekomst kunnen worden van de werkplek in Nederland. Als ESET Nederland zijn we trots dat we een technologische bijdrage aan deze propositie hebben mogen leveren.”

Ga voor meer informatie naar de pagina over PQR Workspace Security as a Service.

Geplaatst door

PQR

PQR streeft elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service. Strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspaceoplossingen. IT-advies. Future workspace.