Monitoring as a Service

Wilt u uitval van en verstoringen in de IT-omgeving liever voorkomen dan genezen? Heeft u behoefte aan inzicht en ketenmonitoring in plaats van veel data van losse componenten?

PQR Monitoring as a Service biedt geavanceerde en intelligente IT operations monitoring met de expertise van PQR.

Image


IT Operations en Continuïteit

De continuïteit van IT-systemen is steeds lastiger te monitoren. De diverse IT-systemen en componenten genereren veel data in hun eigen omgeving en systeem alerts bevatten veel ruis. Daardoor ontbreekt het de IT-afdeling vaak aan overzicht en inzicht in waar de daadwerkelijke problemen zich voordoen en zijn er onnodige verstoringen.

Door gebruik te maken van PQR Monitoring as a Service wordt continuïteit van de IT-dienstverlening naar de eindgebruikers aanzienlijk stabieler, is het IT-team geen tijd meer kwijt aan irrelevante systeemmeldingen en worden mogelijke verstoringen pro-actief voorkomen.

Samen met uw IT-team

Het Servicedesk team van PQR werkt samen met de IT-afdeling van uw organisatie om de monitoring van de IT-infrastructuur efficiënter in te richten en rust te brengen in uw IT Operations.

PQR Monitoring as a Service bestaat uit: 

  • 24 * 7 Monitoring van de beschikbaarheid en prestaties van de IT-systemen: van applicatie tot hardware in fysieke, virtuele en hybride IT omgevingen.
  • Intelligente, op AI-gebaseerde, monitoring software.
  • Pro-actieve alerting met inzicht in de urgentie en actie die ondernomen moet worden.
  • Duidelijk monitoring dashboard en ‘single pane of glass’ van de volledige IT-omgeving.
  • Autodiscovery om nieuwe componenten op te nemen in de monitoring.
  • Maandelijkse overzichtelijke rapportage door PQR, inclusief verbeterpunten.
  • Ondersteuning van PQR Servicedesk.
Image

Wij zijn de rustmakers in IT. 

Benieuwd hoe?

Opties Monitoring as a Service

Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de behoefte en wensen van onze klanten, biedt PQR een aantal opties bij Monitoring as a Service. Zo is het mogelijk om tevens publieke cloud infrastructuur, containers en end-user experience op te nemen in de monitoring. Met de optie Pro-actieve Alert Filtering verzorgt het team van PQR de initiële analyse en filtering van alerts en door middel van de optie Critical Warning Support pakt PQR alle kritieke meldingen binnen enkele minuten op. De opties Pro-actieve Alert Filtering en Critical Warning Support zijn uitermate geschikt voor organisaties die een verlengstuk willen van hun eigen IT-afdeling, waarbij de eerste lijns alerts door de PQR Servicedesk worden opgepakt.

Neem contact op met PQR voor een advies welke opties het beste bij uw situatie passen!