Microsoft Licentiemanagement

Natuurlijk is het belangrijk om niet te veel te betalen voor Microsoft licenties. Maar tegelijkertijd moeten uw licenties wel gebaseerd zijn op het feitelijke gebruik van de software, om vervelende discussies en boetes te voorkomen.

PQR neemt de complexiteit van Microsoft licentiemanagement bij u weg en brengt er rust voor terug.

Image

Microsoft CSP-partner

PQR is een Microsoft Cloud Solution Provider Tier 1 (CSP-Direct)-partner. Het feit dat wij voor uw cloud-licenties direct met Microsoft zaken kunnen doen, biedt diverse voordelen. Om te beginnen kunnen wij snel schakelen, ook bij de complete – en soms complexe – oplossingen die wij aan onze klanten leveren. Tevens heeft PQR een Microsoft Premier Supportcontract en daarmee kunnen we eventuele technische problemen snel voor u oplossen, waarbij u PQR als ‘single point of contact’ houdt. Klanten die via PQR de CSP licenties afnemen, krijgen toegang tot de selfservice omgeving, waarin eenvoudig gebruikserslicenties, Azure en serverlicenties afgenomen kunnen worden.

Licentiekosten optimaliseren

Eén van de grote voordelen van de cloud is flexibiliteit: u kunt op elk gewenst moment gebruikers (en dus licenties) toevoegen en in sommige gevallen ook afschalen.. Maar bewegen de kosten daarbij net zo flexibel mee? Bij PQR wel! Heeft uw organisatie minder dan 300 werkplekken? Dan profiteert u bij PQR van aantrekkelijke Microsoft MKB-prijzen. U kunt uw Microsoft licenties bij ons per maand betalen, voor dezelfde prijs die u bij Microsoft krijgt wanneer u jaarlijks vooruit betaalt. U heeft dus meer flexibiliteit, maar betaalt daar niets meer voor.

Image

Van Healthcheck tot Software Asset Management as a Service. PQR biedt voor elke behoefte een oplossing.

Legaal gebruik van Microsoft-licenties

Licentiebeheer is een vak apart, zeker gezien de vaak complexe ‘end user license agreements’ van de softwarefabrikanten. Veel organisaties zijn, vaak onbewust, verkeerd gelicenseerd. Tegelijkertijd staat het voorkomen van illegaal softwaregebruik bij softwarefabrikanten en overheden hoog op de agenda. Met onze Microsoft SAMdienstverlening helpen wij u, de regels correct toe te passen.

Security

Security heeft meer met licenties te maken dan veel mensen in eerste instantie denken. Er kan namelijk op securitygebied heel veel via de diverse CSP-abonnementen geregeld worden, in bepaalde gevallen zelfs zonder extra kosten. Een mooi voorbeeld is de analyse van uw systemen in Microsoft 365 Business. Hierdoor krijgt u centraal controle over en inzicht in de veiligheid van uw volledige omgeving. Ook op het gebied van security kan PQR u helpen de bedrijfsvraag te vertalen naar de techniek.Zullen we eens samen naar uw licenties kijken?

Er zijn genoeg aanleidingen om over Microsoft licentiemanagement te gaan nadenken. Neem contact met ons op om eens vrijblijvend te sparren met een licentiespecialist. Uit ervaring weten wij, dat dat al veel duidelijkheid en nieuwe inzichten kan geven.