Image

Moderne Zorgwerkplek

Veilig en mobiel werken is belangrijker dan ooit. Als sleutelonderdeel van het Zorghuis van de Toekomst heeft PQR de Moderne Zorgwerkplek in het leven geroepen. Op een gebruiksvriendelijke manier krijgt het personeel toegang tot applicaties, bestanden en wordt op afstand samenwerken mogelijk, zodat u tijd vrijmaakt voor waar het echt om gaat: het verlenen van zorg. 

Image
Snel en veilig alle relevante informatie opzoeken op basis van één toegangsportal met slechts één keer inloggen. Maar hoe realiseert u dit veilig en beheersbaar? Met de Moderne Zorgwerkplek brengen wij rust in de werkplekomgeving en is uw organisatie klaar voor de toekomst.
Zorghuis van de toekomst

De Moderne Zorgwerkplek maakt integraal onderdeel uit van het Zorghuis van de Toekomst. Met de missie het voor patiënten, cliënten en zorgmedewerkers elke dag een beetje mooier te maken. De Moderne Zorgwerkplek bevat alle elementen die nodig zijn voor een flexibele en beheerde werkplek voor ieder type gebruiker. 

  • Altijd en overal direct toegang tot applicaties en informatie (bijvoorbeeld Vilans Protocollen)
  • Slim samenwerken met Office 365 en Teams
  • Veiligheid voorop
  • Modulair en flexibel
  • Flexibele beheermogelijkheden

Vol plezier samenwerken, overal toegang, optimaal productief zijn en tegelijkertijd veilige werkplekken die eenvoudig te beheren zijn? Dat is mogelijk met de Moderne Zorgwerk- plek van PQR. Dit unieke concept zorgt ervoor dat de werkplek helemaal aansluit bij wat de verschillende gebruikers nodig hebben.Zorghuis van de Toekomst uitgelegd in 1 minuut

De moderne zorgwerkplek is ontworpen op basis van de nieuwste Microsoft 365 en Azure-oplossingen en biedt de gebruiker een Windows 11 werkomgeving. Het beheer wordt uitgevoerd vanuit de cloud, zodat u uw medewerkers altijd en overal kunt ondersteunen. PQR geeft support bij de implementatie en zorgt dat de werkplek optimaal blijft werken.

Verschillende persona's per organisatie

Elk type gebruiker en elke zorgorganisatie heeft andere wensen en eisen. De Moderne Zorgwerkplek heeft voor elk type gebruiker een werkplek op maat, tegen een vast bedrag per maand. PQR adviseert tussen de 2 tot 5 persona’s per organisatie. Zo biedt PQR zowel de noodzakelijke standaardisatie voor beheer en houdt ook rekening met de specifieke werkplekbehoefte van de gebruikers.

Image
Image

Een flexibele, beheerde werkplek voor elke zorgmedewerker

Altijd en overal toegang

Waar of wanneer medewerkers ook werken, met de Moderne Zorgwerkplek wordt alles mogelijk. Met toegang tot een gepersonaliseerde werkomgeving, een werkplek die zich automatisch aanpast aan de locatie en verbinding waarmee de gebruiker werkt: gemak en gebruikerservaring staan voorop. Wilt u de werkplekfuncties integreren in een gebruiksvriendelijk webportal of in (bestaande) intranet-oplossing? Een naadloze integratie is mogelijk!

Slim samenwerken met Office 365 en Teams

Windows 11 en Office 365 vormen de basis van de Moderne Zorgwerkplek. Aan de hand van de behoefte van uw medewerkers kunt u kiezen voor Office webapplicaties of de desktopversie. Samenwerken, vergaderen en bellen verloopt via Microsoft Teams en voor het opslaan van bestanden worden OneDrive, Teams of SharePoint gebruikt. Met deze Microsoft toepassingen hebben medewerkers de belangrijkste tools in handen om productief te zijn en samen te werken.

Veiligheid voorop

Beveiliging is cruciaal in de zorg. In de basis zorgen we met de Moderne Zorgwerkplek voor beveiligde toegang door middel van multi-factor authenticatie en beveiligde toegang tot gegevens. Naast deze goede basisveiligheid biedt PQR aanvullende Spacehub Security-diensten die naadloos integreren met deze zorgwerkplek. Services die toegevoegd kunnen worden voor een optimale beveiliging zijn bijvoorbeeld: vulnerability management, rol gebaseerde toegang, pen-testing, SIEM/SOC diensten en forensics.

Modulair en flexibel

Slimme modulaire oplossingen, klaar voor de toekomst en volledig beheerd door de Rustmakers in IT. De kernmodule van de Moderne Zorgwerkplek is Microsoft 365, aangevuld met een intelligent applicatie management platform. De kernmodule kan worden uitgebreid met een Sociaal Intranet 2.0 om zo interne communicatie en applicaties samen te voegen in één werkplek omgeving. Naast de Sociaal Intranet module biedt PQR ook een module voor cloudprinten. Door het werken in de cloud kan het noodzakelijk zijn naar een nieuw printconcept over te stappen, zodat er vanaf elke locatie en elk device kan worden geprint. De laatste uitbreiding die kan worden toegevoegd aan de kern is de back-up van Microsoft 365. Wanneer er nog geen voorziening is voor de back-up van Microsoft 365, helpt PQR met het inrichten van een back-up omgeving.

Device-as-a-Service

Is de werkplek hardware afgeschreven of voldoet deze niet meer? Ook voor devices kunt u bij PQR terecht, we bieden de mogelijkheid om desktops en laptops af te nemen als dienst, tegen een vast bedrag per maand. Daarmee bent u tevens verzekerd van vervanging en reparatie van de devices. Ook dit neemt PQR uit handen.

 


Zorgeloos innoveren in de zorg. Benieuwd hoe?

Flexibele beheermogelijkheden


Altijd beschikbaar, stabiel en uitstekende prestaties – dat is waar de Moderne Zorgwerkplek voor staat. Om dat te bereiken levert PQR de werkplek als dienst en wordt deze ondersteund door onze professionele Servicedesk en andere PQR-experts. Met behulp van Microsoft Intune en Autopilot zorgen we voor een snelle zero-touch uitrol van de werkplekken en kunnen we uw medewerkers altijd en overal ondersteunen.

U bepaalt het niveau van ondersteuning en hoe we samenwerken met uw eigen werkplekbeheerders. Eerstelijns tot derdelijns, 24/7u support, onsite-werkplekondersteuning: afhankelijk van uw behoefte kiezen we het beste pakket en zorgen we voor een optimale samenwerking tussen uw IT-team en onze Servicedesk. Onze ervaring in de zorg hebben wij vertaald naar een ‘services blueprint’ die optimaal aansluit bij de specifieke behoefte van de medewerkers in de zorg. Denk hierbij aan de integratie van domotica of zorgapps in de werkplekomgeving en de ondersteuning hierbij.

Customer journey van de Moderne Zorgwerkplek


De zorgwerkplek moet de gebruikers in staat stellen om veilig en mobiel te werken, op elk device en op een locatie naar keuze. Echter, de werkplek dient wel aan te sluiten bij de bestaande IT-omgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de koppeling van Azure AD voor authenticatie, koppelen van de bestaande Azure tenant of het aansluiten op een IAM-systeem voor rol gebaseerde toegang tot informatie (NEN7510).

PQR helpt niet alleen in het samenstellen en onderhouden van de ideale werkplek, wij helpen ook om de randvoorwaarden voor het gebruik van deze omgeving goed in te richten. Als alles al perfect is ingericht is dat uiteraard fijn! Dan starten wij meteen met het inrichten van de werkplek. Als blijkt dat de huidige IT-omgeving nog wat aandacht vereist, dan helpen wij graag met het op orde brengen van de randvoorwaarden om de PQR moderne werkplek volledig tot zijn recht te laten komen.