De cloudinfrastructuur van uw organisatie efficiënter beheren? Dat is geen eenvoudige opgave. Zeker wanneer u controle wilt houden over uw kwetsbaarste data en het totale kostenplaatje. Voor organisaties die van hun digitale omgeving transparantie en veiligheid verlangen, is cloudmanagement onmisbaar. Hieronder leest u de vijf belangrijkste redenen waarom inzetten op cloudmanagement een slimme zet is.

Kosten onder controle houden

Goed cloudmanagement vermindert de kosten van uw cloudinfrastructuur. Door uw cloudresources te monitoren, kunt u besparende verbeteringen doorvoeren. Ook omvat cloudmanagement het budgetbeheer over de cloudinfrastructuur, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan. Kiest u voor de formule waarbij u uitsluitend betaalt wat u daadwerkelijk gebruikt? Dat levert u doorgaans een fikse besparing op.

Uw cloudinfrastructuur beter beveiligen

Het identificeren en oplossen van beveiligingsproblemen maakt ook deel uit van cloudmanagement. Cybersecurity blijft een hot topic voor iedere organisatie en de cloud biedt een aantal voordelen op dit gebied. Ze brengen de hoogwaardige beveiligingsoplossingen en schaalvoordelen binnen handbereik van uw organisatie. Bovendien profiteren cloudgebruikers van de nieuwste beveiligingspatches en -updates die voor hen ongemerkt plaatsvinden.

 

Wat betekent outsourcen van de cloud voor uw organisatie? Lees dit artikel waarom dit een goed idee is.

De prestaties verbeteren

Cloud management helpt bij het monitoren van de prestaties van uw cloudinfrastructuur. Er zijn specifieke tools voor het monitoren van de gebruikerservaring, infrastructuur en applicaties. Zo identificeert u eventuele prestatieproblemen en kunt u deze snel verhelpen. Op deze manier optimaliseert u het algemene prestatieniveau van uw IT-infrastructuur.

 

Op zoek naar een betere ROI voor het cloud gebruik? Lees hoe u betere inzichten krijgt in uw cloudkosten: Optimaliseer cloudkosten en een FinOps-manier van werken

Eenvoudig op- en afschalen

Uw organisatie ontwikkelt zich doorlopend. Rustige periodes en pieken wisselen elkaar af. Dankzij cloud management kunt u de cloudinfrastrucuur eenvoudig afstemmen op de actuele behoeften. Tijdens pieken voegt u extra capaciteit toe. Heeft u daar niet langer behoefte aan, dan verwijdert u deze net zo gemakkelijk. Het is mogelijk de schaalbaarheid te automatiseren op basis van vooraf ingestelde indicatoren, zoals de CPU-belasting of de netwerkbandbreedte.

De efficiëntie boosten

Het stroomlijnen van de operationele taken binnen de organisatie verloopt vlotter met cloud management. Denk aan het automatiseren van frequente taken (updaten, ofschalen van resources) of het verzamelen van data over het gebruik van de resources om de prestaties te optimaliseren. Naast het beveiligen van de cloudinfrastructuur creëert cloud management perspectief om compliance standaarden te implementeren en te blijven volgen.

Reken op PQR

U kunt bij PQR terecht voor een flexibele en transparante cloud management-oplossing die financiële zekerheid biedt. Wij werken samen met sterke partners zoals VMware en Microsoft om u aan de toekomstbestendige datacenter infrastructuur  te helpen. Onze professionals bieden u alle benodigde expertise voor advies, implementatie en beheerwensen. Neem gerust contact met ons op.

Geplaatst door

Marc van de Logt

Technisch Specialist