Het zijn uitdagende tijden. En organisaties met een moderne IT-omgeving hebben de afgelopen maanden de voordelen daarvan geplukt. Als uw onderneming snel capaciteit kon bijschalen om thuiswerkers te ondersteunen, of als u heel wat van uw business online kon doen met e-services en klantgerichte applicaties, dan had u een voorsprong.

Precies om die redenen is het belangrijk om te werken aan een flexibele, efficiënte en snel schaalbare IT-omgeving. En daar speelt automatisering een belangrijke rol in. Het zorgt ervoor dat het opzetten en configureren van nieuwe IT-infrastructuur slechts enkele minuten in beslag neemt in plaats van uren. Maar het kan er ook voor zorgen dat u veel sneller en efficiënter nieuwe applicaties kan bouwen, testen en uitrollen. Of dat uw IT-team gewoon zonder zorgen kan bezig zijn met het innoveren en optimaliseren van uw core-business.

Never waste a good crisis

Met een crisis komen er altijd grote uitdagingen, maar ook mogelijkheden. Markten veranderen, consumentengedrag wijzigt, bepaalde businessmodellen krijgen een ongekende boost en nieuwe kansen duiken op. Als uw organisatie snel kan schakelen en weinig operationele last meesleept, kunt u die kansen grijpen.

Wat houdt IT nu tegen?

De business beweegt sneller.

IT groeit vaak heel organisch, en overnames of uitbreidingen zorgen voor extra complexiteit en minder wendbaarheid.

Het integreren van legacy systemen en virtualiseren van alle IT-resources kan hier voor grote snelheidswinsten zorgen.

Inefficiënte processen.

Sommige IT-omgevingen bestaan uit nog silo’s van compute, storage en networking met een aparte beheerconsoles.

Het centraliseren en automatiseren van dit beheer zorgt voor grote efficiëntie.

Zware operationele zorgen.

IT-teams zijn veel tijd kwijt aan het dagelijks beheer: patching, updates en troubleshooting.

Door terugkerende beheertaken te automatiseren, creëert u tijd en ruimte voor innovaties en optimalisaties.

 

Automatiseren is onderdeel van elke oplossing

Als u uw IT-omgeving écht efficiënter en flexibeler wil maken, waar begint u dan? Door datacenter automation kunt u de grenzen en uitdagingen van uw IT overstijgen. Bottlenecks verdwijnen, de operationele last wordt veel lichter, resources worden flexibel en eenvoudig toe te wijzen. Maar ook opschalen gaat sneller. Integreren met de cloud ook. En bovenal: u speelt veel sneller in op vragen van de business.

1. Versnelde delivery: Geef gebruikers de mogelijkheid om zelf IT-resources te beheren en geef developers alles in handen om snel en efficiënt te ontwikkelen, testen en uitrollen.

2. Efficiëntere processen: Verlies geen tijd meer met eindeloze configuraties en integraties, of met tijdrovende provisioning. Met een strakke automatisering verandert u processen die uren duren in een taak van enkele minuten.

3. Gestroomlijnd beheer: Met een geautomatiseerd beheer zijn uw systemen sneller up-to-date, de kans op menselijke fouten daalt, het beheer kost minder geld en het inzicht in prestaties en capaciteit verscherpt.

Verleg de grenzen van uw IT-infrastructuur

Verleg de grenzen van een traditionele IT infrastructuur en maak de stap naar het moderne datacenter. U leest er meer over in onze gids:

 

download nu de guide

Hulp nodig? Wij helpen u graag

Wilt u graag de meeste efficiënte IT-oplossingen voor uw business, maar weet u niet waar u moet beginnen? Wij helpen u graag. Neem contact op via onderstaande button.

 

contact

Geplaatst door

PQR

PQR streeft elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service. Strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspaceoplossingen. IT-advies. Future workspace.