CISO as a Service

De CISO is inmiddels een onmisbare rol, maar deze rol is niet bij elke organisatie geborgd. Met CISO as a Service van PQR bent u op een efficiënte manier verzekerd van de invulling hiervan en is de CISO-rol in de handen van een expert. 

Image


Veiligheid van de IT-omgeving en informatie is in de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden door de toenemende digitalisering en stijging in security-bedreigingen. De Chief Information Security Officer (CISO) heeft een centrale en onmisbare rol in een organisatie en zorgt voor afstemming, borging en ontwikkeling met betrekking tot IT-security, governance en compliance. Niet elke organisatie heeft voldoende middelen en werkzaamheden om een eigen CISO aan te nemen. CISO as a Service van PQR is er voor die organisaties en biedt de CISO-expertise en -inzet, zonder de kosten en verplichtingen van een eigen CISO.

Wat is CISO as a Service?

Met CISO as a Service beschikt u over een vaste en ervaren CISO die op vaste momenten op uw locatie of virtueel aanwezig is. De CISO van PQR is zowel technisch, organisatorisch als strategisch in staat om de IT-security, governance en compliance op een hoger niveau te brengen en te houden.

CISO as a service

Werkzaamheden CISO as a Service

Herziening van informatie- en IT-beveiliginsstartegie

De CISO evalueert en actualiseert de beveiligingsstrategie en risicoanalyse, identificeert kwetsbare informatie, kernprocessen, risico-elementen, en beoordeelt de effectiviteit van huidige maatregelen. Hierbij wordt relevante wet- en regelgeving in acht genomen.

Naleven en monitoren van beveiligingsmaatregelen

De implementatie en handhaving van beveiligingsmaatregelen en -procedures wordt gemonitord door de CISO. Dit bevat tevens het controleren van patches en updates en het monitoren van beveiligingsincidenten.

Security Awareness

De CISO monitort het bewustzijn van medewerkers over security. Indien nodig wordt aanvullende training aangeboden om de cultuur van veiligheid en compliance te versterken en kennis te vergroten.

Strategisch Adviseur

Als adviseur voor het management en de directie, biedt de CISO inzicht in het huidige bedreigingen en beveiligingsniveaus, en adviseert over nieuwe relevante securitymaatregelen en technologieën.

Externe Samenwerking

De CISO coördineert met externe partijen, zoals leveranciers, om de ketenbeveiliging te waarborgen en te voldoen aan de beveiligingseisen van de organisatie.

Image

PQR. 

Ineens doet IT er niet meer toe.

CISO Office

De CISO is in dienst bij PQR en lid van het CISO Office van PQR. Het CISO Office is een team van security officers bij PQR, die klanten helpen als CISO, waar security expertise up to date wordt gehouden en waarbij de CISO's elkaars sparringpartner zijn. Tevens zorgt het CISO Office voor vervanging bij vakantie en ziekte, zodat de continuïteit voor klanten altijd is gewaarborgd.

Voordelen van CISO as a Service

  • Een eigen CISO, maar zonder de kosten en verplichtingen om iemand aan te nemen.
  • Veel security expertise op zowel technisch, organisatorisch als strategisch niveau.
  • Actuele security kennis, uitwisseling en ondersteuning van het CISO Office van PQR.
  • Continuïteit van de CISO-werkzaamheden tijdens vakantie of ziekte is altijd gegarandeerd.

Quickscan en kennismaking

Met CISO as a Service is uw organisatie verzekerd van een ervaren CISO, wordt de IT-security naar een hoger niveau gebracht en is de continuïteit gewaarborgd. CISO as a Service wordt volledig op uw behoefte en team toegespitst door middel van het uitvoeren van een Quickscan op uw organisatie en IT. Wilt u kennismaken met het CISO Office van PQR en de mogelijkheden? Neem contact op met PQR.
CISO OFFICE

Wij zijn de rustmakers in security. 

Benieuwd hoe?