CO2-prestatieladder

Wij beperken onze eigen CO2-uitstoot, en houden hiermee zoveel mogelijk rekening bij de werkzaamheden voor klanten en met partners.

Image

De CO2-prestatieladder is een instrument om bedrijven die deelnemen aan aanbestedingen te stimuleren tot CO2-bewust handelen in de eigen bedrijfsvoering en bij de uitvoering van projecten. Het gaat daarbij met name om energiebesparing, het efficiënt gebruik maken van materialen en het gebruik van duurzame energie. Sinds 2011 is PQR gecertificeerd voor de CO2-prestatieladder. We zijn 1 van de zeven ICT-bedrijven in Nederland met deze status!

Het doel van de ladder is:

  • Bedrijven te stimuleren om de eigen CO2-uitstoot - en die van hun leveranciers - te kennen;
  • Permanent te zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de uitstoot als gevolg van de eigen bedrijfsvoering en de eigen projecten terug te dringen;
  • Maatregelen daadwerkelijk uit te voeren;
  • Verworven kennis transparant te delen.

 

De ladder is een concrete uitwerking van het streven naar één helder en toegankelijk instrument voor duurzaamheid bij het gunnen van aanbestedingen. Het uitgangspunt van de ladder is dat inspanningen worden gehonoreerd. Een hogere score op de ladder wordt namelijk beloond met een concreet voordeel in het aanbestedingsproces. PQR is sinds maart 2012 gecertificeerd CO2-prestatieladder niveau 3 en sinds augustus 2017 voor het hoogste niveau, niveau 5. De certificerende instantie is KIWA.

Image

PQR. 

Ineens doet IT er niet meer toe.

Partners en leveranciers

Om u zo goed mogelijk te ondersteunen, hebben we in de loop der jaren een breed netwerk van partners en leveranciers opgebouwd. Zij helpen ons ervoor te zorgen dat uw IT geen hoofdpijndossier meer is. Bij onze oplossingen gebruiken we de producten en diensten van onder andere Microsoft, HPE, Citrix, VMware en Nutanix.

Bij PQR werken experts die altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied. Zo kunnen we de nieuwste oplossingen direct doorvoeren in uw omgeving.

Certficering

PQR staat niet alleen bekend als de rustmaker in IT, maar ook als kennishuis. We moedigen onze collega’s altijd aan om nieuwe kennis op te doen en die kennis ook weer door te geven. Dat doen ze niet alleen intern, maar ook als spreker op congressen en events.

Het is belangrijk om die kennis ook te borgen in onze eigen dienstverlening. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat we beschikken over alle certificeringen die ons helpen u te ontzorgen. Hieronder vallen onder meer ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001 en NEN 7510.

Wij zijn de rustmakers in IT. 

Benieuwd hoe?