CO2-prestatieladder

Wij beperken onze eigen CO2-uitstoot, en houden hiermee zoveel mogelijk rekening bij de werkzaamheden voor klanten en met partners. In samenwerking met onze partners en moederorganisatie Bechtle, zoeken we naar nieuwe mogelijkheden om ook onze gezamenlijke CO2 uitstoot terug te dringen.  

Image

Sinds 2011 is PQR gecertificeerd voor de CO2-prestatieladder. De ladder is een concrete uitwerking van het streven naar één helder en toegankelijk instrument voor duurzaamheid bij het gunnen van aanbestedingen. Het uitgangspunt van de ladder is dat inspanningen worden gehonoreerd. Een hogere score op de ladder wordt namelijk beloond met een concreet voordeel in het aanbestedingsproces. PQR is sinds maart 2012 gecertificeerd CO2-prestatieladder niveau 3 en sinds augustus 2017 voor het hoogste niveau, niveau 5. Per juli 2022 is PQR tevens onderdeel van het niveau 3 certificaat van Bechtle Holding B.V. De certificerende instanties zijn DNV en TÜV NORD. 

CO2-beleid & CO2-Managementplan

PQR heeft zijn CO2 beleid ondergebracht in een integraal Sustainability-beleid. Daarin brengt zij alle uitgangspunten en initiatieven op het gebied van duurzaam ondernemen samen.  

10 jaar CO2 reductie

PQR heeft zich ruim 10 jaar geleden (2011) gemeten op de CO2 prestatieladder. Een mooi moment om terug te blikken en nieuwe doelstellingen voor de toekomst te bepalen. In 2011 zijn kwantitatieve doelstellingen gesteld, welke ruimschoots behaald zijn. 

  1. Terugdringen Scope 1 emissies: Zoals verwarming en brandstof voor leaseauto’s. 
  2. Terugdringen Scope 2 emissies waaronder elektriciteitsverbruik 
Image

CO2-Footprints

Basisjaar 2011 PQR B.V. 
Image
Footprint 2022 PQR
Image

Samenwerking

PQR en Bechtle Holding B.V. werken samen met De Duurzame Adviseurs om het managementsysteem te beoordelen, te onderhouden en continu te verbeteren. De Sustainability Officers van alle Bechtle Entiteiten in Nederland werken tevens samen om de vooruitstrevende reductiedoelstellingen te bepalen en te bereiken. De CO2-prestaties en ambities van Bechtle en PQR zijn gedeeld op de website van SKAO. 

Keteninitiatieven

Per juli 2022 heeft PQR B.V. zich aangesloten bij en levert een bijdrage aan de Stichting Nederland CO2 Neutraal.

PQR B.V. heeft een eigen keteninitiatief: SpaceHub. PQR helpt bedrijven om veilig en gecontroleerd de stappen te zetten naar de cloud, in hun eigen tempo. Met SpaceHub biedt PQR een modulair hybride multi cloud platform voor advies, implementatie en beheer van moderne workspace en datacenter oplossingen.

Certificaten
Image

PQR. 

Ineens doet IT er niet meer toe.

Partners en leveranciers

Om u zo goed mogelijk te ondersteunen, hebben we in de loop der jaren een breed netwerk van partners en leveranciers opgebouwd. Zij helpen ons ervoor te zorgen dat uw IT geen hoofdpijndossier meer is. Bij onze oplossingen gebruiken we de producten en diensten van onder andere Microsoft, HPE, Citrix, VMware en Nutanix.

Bij PQR werken experts die altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied. Zo kunnen we de nieuwste oplossingen direct doorvoeren in uw omgeving.

Certficering

PQR staat niet alleen bekend als de rustmaker in IT, maar ook als kennishuis. We moedigen onze collega’s altijd aan om nieuwe kennis op te doen en die kennis ook weer door te geven. Dat doen ze niet alleen intern, maar ook als spreker op congressen en events.

Het is belangrijk om die kennis ook te borgen in onze eigen dienstverlening. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat we beschikken over alle certificeringen die ons helpen u te ontzorgen. Hieronder vallen onder meer ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001 en NEN 7510.

Wij zijn de rustmakers in IT. 

Benieuwd hoe?